Σε απολογία στελέχη της Attica Bank και της ΕΥΔΑΠ για παράνομα διαφημιστικά πακέτα

Σε απολογία στελέχη της Attica Bank και της ΕΥΔΑΠ για παράνομα διαφημιστικά πακέτα

Σε απολογία καλούνται στελέχη της Attica Bank και της ΕΥΔΑΠ που κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος γιατί ενέκριναν ακριβά διαφημιστικά πακέτα σε έντυπα και ηλεκτρονικές σελίδες συμφερόντων του αποβιώσαντος εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκου.

Ο Ανακριτής Διαφθοράς , Κώστας Σαργιώτης, που χειρίζεται την υπόθεση των παράνομων, κατά την δικογραφία, διαφημιστικών πακέτων έχει ήδη αποστείλει κλήσεις σε απολογία σε έντεκα μέλη επιτροπών διαφήμισης της Αttica Bank.

Έχει ήδη απολογηθεί ένα πρώην διευθυντικό στέλεχος της ΕΥΔΑΠ που αφέθηκε ελεύθερος χωρίς την επιβολή περιοριστικών όρων ενώ τα στελέχη της τράπεζας έχουν λάβει προθεσμία και αναμένεται η απολογία τους το προσεχές διάστημα.

Η κατηγορία της απιστίας που αποδίδεται στους δώδεκα κατηγορούμενους αφορά την έγκριση διαφημιστικών καταχωρήσεων σε έντυπα και ιστοσελίδες που συνδέονταν με τον εκλιπόντα εκδότη της εφημερίδας ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ για ποσά που κρίνονται “δυσανάλογα υψηλά” σε σχέση με την κυκλοφορία και την επισκεψιμότητα των Μέσων αυτών, γεγονός που δεν εξυπηρετούσε τον σκοπό της διαφήμισης.

Το αδίκημα σύμφωνα με την κατηγορία φέρεται να έχει τελεστεί την χρονική περίοδο 2013-2015 και το ύψος της ζημίας για την μεν ΕΥΔΑΠ αγγίζει τα 250.00 ευρώ και για την τράπεζα υπολογίζεται σε ποσό περίπου 380.000 ευρώ.

Η υπόθεση απασχόλησε την Δικαιοσύνη πριν από περίπου ενάμιση χρόνο όταν συνελήφθησαν ο Παναγιώτης Μαυρίκος και δύο δημοσιογράφοι ακόμα , των οποίων παρακολουθούνταν νομίμως και οι τηλεφωνικές συνδιαλέξεις, εναντίον των οποίων είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση, εκβίαση και δωροδοκία.

Όταν από την ανάκριση εντοπίστηκαν και ευθύνες κρατικών υπαλλήλων και υπαλλήλων της τράπεζας για την ανάθεση των διαφημιστικών πακέτων ασκήθηκε συμπληρωματική ποινική δίωξη για το αδίκημα της απιστίας σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου και η δικογραφία χρεώθηκε σε ανακριτή Διαφθοράς.

Η βασική δικογραφία που αφορά τους δύο δημοσιογράφους που είχαν συλληφθεί με τον εκδότη, για τον οποίο η ποινική δίωξη έπαυσε λόγω θανάτου, έχει διαχωριστεί και η υπόθεση βρίσκεται στο αρμόδιο Συμβούλιο Εφετών το οποίο θα αποφανθεί με βούλευμα του για την παραπομπή ή όχι των κατηγορουμένων.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter