Σε αργία ο εκπαιδευτικός που έστελνε μηνύματα σε μαθήτριες με ανάρμοστο περιεχόμενο

Σε αργία ο εκπαιδευτικός που έστελνε μηνύματα σε μαθήτριες με ανάρμοστο περιεχόμενο

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, σε αργία τέθηκε ο 48χρονος εκπαιδευτικός που φέρεται να έστελνε μηνύματα σε μαθήτριες δημοτικού με ανάρμοστο περιεχόμενο.

Μετά την άσκηση σχετικής ποινικής δίωξης, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως υπέγραψε την πράξη θέσης σε αργία από τα εκπαιδευτικά του καθήκοντα.

Nα υπενθυμίσουμε ότι ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο δάσκαλος του δημοτικού σχολείου της νοτιοανατολικής Αττικής που παρενοχλούσε ανήλικα κορίτσια μέσω μηνυμάτων, ενώ νωρίτερα του είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για ένα κακούργημα και ένα πλημμέλημα.

Συγκεκριμένα διώκεται για κατάχρηση ανηλίκων που έχουν εμπιστευτεί στον δράστη να επιβλέπει ή να φυλάσσει κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση (κακούργημα) και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας μέσω διαδικτύου, πληροφορικής ή άλλων τεχνολογιών ανηλίκων που δεν έχουν συμπληρώσει τα 15 έτη κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση (πλημμέλημα).

Διαβάστε επίσης: Σοκαριστικές αποκαλύψεις: Δάσκαλος κατηγορείται ότι παρενοχλούσε 10χρονες μαθήτριες του μέσω μηνυμάτων

Μετά την απολογία του ο εκπαιδευτικός αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Του επιβλήθηκαν συγκεκριμένα απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του και χρηματική εγγύηση 5.000 ευρώ, ενώ του απαγορεύτηκε να προσεγγίσει τα παιδιά που τον έχουν καταγγείλει σε απόσταση μικρότερη των 500 μέτρων και η επικοινωνία με οποιονδήποτε τρόπο.

Το κουβάρι της υπόθεσης ξεκίνησε να ξετυλίγεται έπειτα από καταγγελίες των γονέων τριών μαθητριών που δέχτηκαν μηνύματα από τον ίδιο τον δάσκαλό τους. Πρόκειται για ανήλικα κορίτσια, ηλικίας περίπου 10 ετών.

Ο 48χρονος, που είναι πατέρας δύο ανήλικων κοριτσιών, φέρεται να ασκούσε αφόρητη πίεση μέσω μηνυμάτων στα ανήλικα κορίτσια και πίστευε πως δε θα αποκαλυφθεί η δράση του. Οι γονείς, «πάγωσαν» φυσικά όταν διάβασαν τα μηνύματα, ενώ στην απολογία του μετά τη σύλληψη του και μεταφορά στα γραφεία του Ανηλίκων στη ΓΑΔΑ, φέρεται να είπε στους αστυνομικούς πως το έκανε για το… καλό των παιδιών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter