Σε ασφυκτική πίεση το ΕΣΥ

Σε ασφυκτική πίεση το ΕΣΥ

Μεγάλη πίεση δέχεται το ΕΣΥ μετά την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων του covid-19 στις κλινικές αλλά και στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στα νοσοκομεία αναφορά.

Όπως καταγγέλλουν γιατροί από τα νοσοκομεία αναφοράς της Αθήνα η κατάσταση είναι πολύ πιο επιβαρυμένη τώρα από ότι στο πρώτο κύμα ενώ παράλληλα δεν έχει αλλάξει τίποτα σχετικά με την αύξηση του προσωπικού αλλά και των υποδομών.

Οι γιατροί εξηγούν επίσης ότι ο λόγος που ο μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων είναι αλλοδαποί αφορά στις συνθήκες διαβίωσης τους (έλλειψη σε μάσκες, αντισηπτικά και πολυάριθμοι συγκάτοικοι ανά σπίτι). Ενώ σε ό,τι αφορά στα φαινόμενα που παρατηρούνται σε νοσοκομεία που αλλοδαποί με ήπια συμπτώματα πραγματοποιούν την καραντίνα μέσα στα νοσοκομεία αντί να βρίσκονται σπίτι τους οι γιατροί το αποδίδουν στην έλλειψη των ξενοδοχείων καραντίνας που λειτουργούσαν στην πρώτη φάση της πανδημίας .

«Επιβεβαιώνω ότι στα νοσοκομεία της Αθήνας, π.χ. ”Σωτηρία” ή ”Ευαγγελισμός”, είναι αυξημένος ο αριθμός μεταναστών και προσφύγων οι οποίοι προσέρχονται με Covid. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι ασυμπτωματικοί και νεαροί σε ηλικία και επειδή υγειονομικά δεν μπορούμε να τους επιστρέψουμε στα σπίτια στα οποία μένουν πέντε-πέντε και δέκα-δέκα, κάτι τέτοιο θα αποτελούσε υγειονομική ”βόμβα”, τους κρατάμε στο νοσοκομείο», τόνισε ο κ. Κικίλιας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Aplha και πρόσθεσε ότι «Τις επόμενες ημέρες το Υπουργείο Υγείας και η Κυβέρνηση θα προχωρήσουν, προκειμένου να προστατεύσουν τους πολίτες μας και να προστατεύσουν και αυτές τις ευάλωτες ομάδες, σε ξενοδοχεία καραντίνας, όπως είχαμε το καλοκαίρι, με υγειονομική επίβλεψη».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter