Σε δεινή θέση το ζεύγος Μητσοτάκη. Κυριάκο, ποιος είναι ο κρυφός χρηματοδότης, στο Documento που κυκλοφορεί σήμερα – Μαζί το HOT DOC History, το Docville και η ειδική έκδοση DocAuto

Σε δεινή θέση το ζεύγος Μητσοτάκη. Κυριάκο, ποιος είναι ο κρυφός χρηματοδότης, στο Documento που κυκλοφορεί σήμερα – Μαζί το HOT DOC History, το Docville και η ειδική έκδοση DocAuto

Ποιος είναι ο κρυφός χρηματοδότης της εταιρείας της Μαρέβας Γκραμπόφσκι. Σε δεινή θέση το ζεύγος Μητσοτάκη.

Δικαστική απόφαση θεωρεί απαραίτητη την ενημέρωση των πολιτών για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της συζύγου του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Δικαίωση του Documento για όσα έχει αποκαλύψει σχετικά με τις offshore, το πόθεν έσχες και το σπίτι του Βολταίρου. Οι πολλές… μεσοτοιχίες Μητσοτάκηδων και Χριστοφοράκου. Εκτός από το εξοχικό στην Τήνο γειτονάκια και στην Κηφισιά.

Μιλούν στο Documento οι υποψήφιοι δήμαρχοι Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Νάσος Ηλιόπουλος: «Στο χέρι μας είναι να κερδίσουμε»

Κατερίνα Νοτοπούλου: «Δεν είμαι Ιφιγένεια εν βορείω Ελλάδι».

Κυβέρνηση: Ο Τσίπρας κάνει πράξη τις δεσμεύσεις του με πέντε μέτρα για την ενίσχυση των πολιτών.

Ευνοϊκές ρυθμίσεις: Τι αλλάζει σε νόμο Κατσέλη, ακατάσχετο και εξωδικαστικό.

Goldman Sachs: Ξέπλυμα μέσω πινάκων, ακινήτων και Χόλιγουντ.

Brexit: Σφοδρό χτύπημα στην Πρέμιερ Λιγκ.

Tο HOTDOC HISTORY

Σταυροφορίες: Ο θρησκευτικός ιμπεριαλισμός, στο HOTDOC HISTORY που κυκλοφορεί την Κυριακή με το Documento

Την «ιερή μανία» που κατέλαβε τη μεσαιωνική χριστιανική Ευρώπη και ταλάνισε την ίδια αλλά κυρίως τις χώρες της ανατολικής Μεσογείου επί 3,5 αιώνες πραγματεύεται το τεύχος του DocHistory.

Απόκληροι χωρικοί, φιλόδοξοι ιππότες, μισθοφόροι τυχοδιώκτες, ευλαβείς θρησκόληπτοι, φανατισμένα παιδιά, με επικεφαλής βασιλιάδες και ευγενείς συγκρότησαν τα στίφη που από τον 11ο αιώνα εφόρμησαν στους «Αγίους Τόπους» και την Ιερουσαλήμ για να τους «απελευθερώσουν» από τους μουσουλμάνους οι οποίοι τους κατείχαν από τον 7ο αιώνα.

Μια «ιερή μανία» που κατέληξε σε ανίερες πράξεις εις βάρος «άπιστων» αλλόθρησκων αλλά και ετερόδοξων χριστιανών. Με κορυφαία περίπτωση την κατάληψη και λεηλασία της Κωνσταντινούπολης στην 4η Σταυροφορία το 1204.

Στρατιώτες του Χριστού – μοναχοί με πανοπλία – Ιωαννίτες και Ναϊτες, οι οποίοι έσφαζαν με την ίδια ευκολία που έκαναν νηστεία και προσευχή. Με το πρόσχημα θρησκευτικότητας – σίγουρα υπήρχε κι αυτή – και ανομολόγητους στόχους την κυριαρχίας της χριστιανικής Δύσης στις μυστηριώδεις και προσοδοφόρες περιοχές, στους εμπορικούς δρόμους της ανατολικής Μεσογείου και Εγγύς Ανατολής. Στο τεύχος αναδεικνύουμε τα πραγματικά κίνητρα του χριστιανικού «Ιερού Πολέμου» πίσω από τις μεγαλοστομίες· τα παίγνια εξουσίας και πλούτου.

Από τις σελίδες παρελαύνουν μορφές σχεδόν μυθικές. Οπως ο Φίλιππος Β΄ και Ε΄ της Γαλλίας, ο Ριχάρδος ο Λεοντόκαρδος της Αγγλίας, ο Γερμανός αυτοκράτορας Φρειδερίκος Α΄ (Μπαρμπαρόσα), οι ιππότες Γοδεφρείδος Βιλλεαρδουίνος, Ροβέρτος Γυισκάρδος, Γοδεφρείδος ντε Μπουιγιόν. Ποντίφηκες σαν τον Ουρβανό Β΄ και τον Ιννοκέντιο Γ΄, ο Βυζαντινός Αλέξιος Α΄ Κομνηνός ή οι Μουσουλμάνοι πολέμαρχοι Σαλαντίν και σουλτάνος Καμίλ.

Σε κάθε περίπτωση, πέρα από μια ιστορική υπόμνηση, αποτελεί και ένα συναρπαστικό ανάγνωσμα για τις άγιες μέρες που διανύουμε.

To Docville

Ζωή μέσα στα κύματα. Ιστορίες ναυτικών για πειρατές και όμορφα κορίτσια, στο Docville που κυκλοφορεί την Κυριακή με το Documento

-Στο Στέκι του Σαράντου, ένα από τα πιο γνωστά καφέ της Ακτής Μιαούλη στο λιμάνι του Πειραιά πέντε παλιοί ναυτικοί άνοιξαν την καρδιά τους στην Έμυ Ντούρου και μοιράστηκαν μαζί της ιστορίες της θάλασσας.

Έμιλι Μόρτιμερ και ο Μπεν Γουίσοου που πρωταγωνιστούν στο απόλυτα χριστουγεννιάτικο φιλμ της εποχής, το «Η Μαίρη Πόπινς επιστρέφει», αναφέρουν στον Κωνσταντίνο Καϊμάκη τα μυστικά της θρυλικής γκουβερνάντας.

-Μία συζήτηση της Ηλέκτρας Ζαργάνη με τον Τάσο Θεοφίλου με αφορμή το βιβλίο του «Είναι Ηδη Νεκρός», αστυνομική νουβέλα βασισμένη σε δικογραφία που του είχε εμπιστευτεί ένας συγκρατούμενος του στη φυλακή.

-Μια καινούργια έκδοση από τη Historical Quest μοιάζει προσαρμοσμένη απόλυτα στο πνεύμα των ημερών. Η Αμαλία Δενδρινού γράφει για το βιβλίο «Χριστουγεννιάτικες ιστορίες ζωγραφικής» που παρουσιάζει πίνακες με θέμα τη μεγάλη γιορτή των χριστιανών από τον 14ο έως τα μέσα του 20ού αιώνα.

Κλασικά έργα λογοτεχνίας, ιστορικά, δοκίμια και ανθολογίες συντροφεύουν τις ημέρες των γιορτών και η Εμυ Ντούρου επιλέγει μερικά από τα πιο σπουδαία βιβλία που μόλις κυκλοφόρησαν.

To Doc Auto

Ειδική έκδοση DocAuto: Όλα τα νέα μοντέλα του 2019, την Κυριακή με το Documento

Με ένα αφιέρωμα με πολλά οκτάνια κυκλοφορεί το DocAuto , την Κυριακή με το Documento. Όλα τα νέα μοντέλα που θα γκαζώσουν το 2019, μια χρονιά που αναμένεται σημαντική για την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία καταβάλλει προσπάθεια για τη δημιουργία φιλικότερου προς το περιβάλλον προφίλ των μοντέλων της.

Εκτός από τα κλασικά νέα μοντέλα και τις ανανεωμένες εκδοχές τους, την τιμητική τους έχουν οι ηλεκτρικές εκδόσεις. Χαρακτηριστικό επίσης είναι το γεγονός ότι πολλά από τα οχήματα του είδους ανήκουν στην κατηγορία SUV.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter