Σε δεκάδες συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία στο Χονγκ Κονγκ – Και πάλι στους δρόμους οι διαδηλωτές

Σε δεκάδες συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία στο Χονγκ Κονγκ – Και πάλι στους δρόμους οι διαδηλωτές

Η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσε σήμερα ότι συνέλαβε περισσότερους από 20 ανθρώπους ύστερα από βίαιες συγκρούσεις με αντικυβερνητικούς διαδηλωτές κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς η πόλη-κράτος ετοιμάζεται για νέες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και τη γενική απεργία που αναμένεται να παραλύσει την πόλη.

Χθες, η αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων στις συγκρούσεις με ακτιβιστές, που οι περισσότεροι ήταν ντυμένοι στα μαύρα, στην περιοχή Καουλούν της πόλης, στη νέα κλιμάκωση έπειτα από δύο και πλέον μήνες διαδηλώσεων ενάντια σε προτεινόμενο νομοσχέδιο για την έκδοση υπόπτων στην Κίνα.

Σε ανακοίνωσή της νωρίς σήμερα, η αστυνομία ανέφερε ότι συνέλαβε περισσότερους από 20 ανθρώπους για αδικήματα όπως παράνομη συνάθροιση και επίθεση.

Και πάλι στους δρόμους οι διαδηλωτές

Χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν και πάλι σήμερα στους δρόμους του Χονγκ Κονγκ, μία ημέρα μετά τις βίαιες συγκρούσεις που έγιναν χθες μεταξύ της αστυνομίας και αντικυβερνητικών διαδηλωτών, ενώ τα κινεζικά κρατικά ΜΜΕ προειδοποιούν ότι το Πεκίνο δεν θα επιτρέψει την συνέχιση της κατάστασης αυτής, στο Χονγκ Κονγκ.

Η πόλη του Χονγκ Κονγκ που βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Κίνας κι αποτελεί ουσιαστικό οικονομικό κέντρο της Ασίας, ενώ βρέθηκε αντιμέτωπη τους τελευταίους μήνες, με μία σειρά διαδηλώσεων για την κατάργηση ενός προτεινόμενου νομοσχεδίου που θα επέτρεπε την έκδοση των κατοίκων της στην Κίνα, ώστε αυτοί να δικάζονται.

Μία γενική απεργία έχει προγραμματιστεί για αύριο, ενώ η αστυνομία ανακοίνωσε νωρίς σήμερα, ότι προχώρησε στις συλλήψεις 20 διαδηλωτών στην διάρκεια της νύχτας, για την οργάνωση της διαδήλωσης, αλλά και τις επιθέσεις που ακολούθησαν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter