Σε δημοφιλή παραλία της Κρήτης αναρτήθηκε ταμπέλα απαγόρευσης της κολύμβησης

Σε δημοφιλή παραλία της Κρήτης αναρτήθηκε ταμπέλα απαγόρευσης της κολύμβησης

Απαγορεύτηκε η κολύμβηση στην παραλία Φλώριδα στον Καρτερό Ηρακλείου εξαιτίας της θαλάσσιας ρύπανσης που προκλήθηκε προχθές το βράδυ στην περιοχή.

Η απόφαση αυτή υπογράφηκε από τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, Ευριπίδη Κουκιαδάκη έπειτα από το πόρισμα και την εισήγηση από τους επόπτες δημόσιας υγείας.

«Η κολύμβηση απαγορεύτηκε σε 200 μέτρα πλάτος στην συγκεκριμένη παραλία. Η εισήγηση έγινε από τους επόπτες υγείας που πήγαν στην περιοχή – μετά από καταγγελία του λιμενικού – και έκαναν αυτοψία παίρνοντας δείγματα», επεσήμανε μιλώντας στο cretapost ο κ. Κουκιαδάκης.

Μάλιστα, ήδη στην παραλία έχουν τοποθετηθεί πινακίδες που αναγράφεται “Απαγορεύεται η κολύμβηση” προς ενημέρωση των λουόμενων.

Αυτήν την ώρα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι εξετάσεις των δειγμάτων και αναλόγως τα αποτελέσματα θα αρθεί ή θα συνεχιστεί το συγκεκριμένο μέτρο.

Ακόμα δεν γνωρίζουν την αιτία

Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστή η αιτία που προκάλεσε την συγκεκριμένη θαλάσσια ρύπανση στην περιοχή.

Όπως έγραψε το cretapost, όλα συνέβησαν προχθές το βράδυ όταν διαπιστώθηκε πως στο ρυάκι που βρίσκεται στην περιοχή υπήρχαν διάφορα απορρίμματα που ρύπαιναν τον ποταμό. Άμεσα στο σημείο έσπευσαν άνδρες του λιμενικού σώματος για μία πρώτη αυτοψία. «Εξαιτίας του σκότους δεν ήταν εφικτό να εντοπίσουμε την αιτία της ρύπανσης και σήμερα με το πρώτο φως της ημέρας μεταβήκαμε στο σημείο ώστε να πάρουμε δείγμα», επεσήμανε μιλώντας στο cretapost ο λιμενάρχης Ηρακλείου, Ευθύμης Δουβής.

Αρχικά η αιτία της ρύπανσης φαινόταν πως προερχόταν από το αμαξοστάσιο του δήμου που υπάρχει στην περιοχή ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, φαίνεται πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λουόμενος που συχνάζει στην συγκεκριμένη παραλία, μιλώντας στο cretapost, ανέφερε πως είχε και ο ίδιος αντιληφθεί την ρύπανση ωστόσο από τις εκβολές του ποταμού δεν έφευγαν απορρίμματα αλλά όμβρια λύματα.

Απαντήσεις σε όλα αυτά αναμένονται να δώσουν οι εξετάσεις στα δείγματα που έχουν πάρει οι αρχές και εξετάζονται στα ειδικά εργαστήρια.

Πηγή: Cretapost.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter