Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός που κατέβρεχε με τη μάνικα γυναίκα ΑμΕΑ στην Ομόνοια

Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός που κατέβρεχε με τη μάνικα γυναίκα ΑμΕΑ στην Ομόνοια

Σε διαθεσιμότητα φέρεται να έθεσε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας τον που εμφανιζόταν σε βίντεο που είχε αποκαλύψει το documentonews.gr, να καταβρέχει μία γυναίκα ΑμΕΑ στο Α.Τ Ομονοίας.

Πρόκειται για το περιστατικό το οποίο είχε καταγγείλει ο δικηγόρος Γιάννης Απατσίδης με αποτέλεσμα να συλληφθεί παρανόμως και να κρατηθεί στο τμήμα Ομονοίας, όπου στη συνέχεια κρατήθηκε με χειροπέδες στα χέρια, ενώ αστυνομικοί προσπάθησαν στη συνέχεια να τους τις αφαιρέσουν με τη βία, όταν ενημερώθηκαν ότι επρόκειτο να μεταβεί στο Τμήμα η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. 

Το περιστατικό της βίαιης αφαίρεσης των χειροπέδων είχε γίνει μάλιστα παρουσία του δημοσιογράφου Βαγγέλη Τριάντη και της δικηγόρου Μαρίας Σπυράκη, οι οποίοι είχαν σπεύσει στο ΑΤ Ομονοίας αμέσως μετά την παράνομη σύλληψη του δικηγόρου Απατσίδη. Μάλιστα ο αστυνομικός που κατέβρεχε με τη μάνικα είχε αφαιρέσει παρανόμως και το κινητό του Βαγγέλη Τριάντη όταν επιχείρησε να φωτογραφήσει το δικηγόρο Απατσίδη με τις χειροπέδες στα χέρια, έξω από το αστυνομικό τμήμα.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο dikastiko.gr, η απόφαση εκδόθηκε στις 14 Φεβρουαρίου και τίθεται σε ισχύ ενόψει του γεγονότος ότι εκκρεμεί διοικητική αλλά και ποινική έρευνα σε βάρος του αστυνομικού. Μπορεί να διαρκέσει μάλιστα έως και 24 μήνες, οπότε θα πρέπει να έχει ληφθεί απόφαση για τη διοικητική έρευνα που διενεργείται με το ερώτημα της απόταξης γα τον αστυνομικό.

Το ερώτημα βέβαια που τίθεται είναι τι συμβαίνει και με τους άλλους αστυνομικούς οι οποίοι εμπλέκονται στο συμβάν και οι οποίοι ελέγχονται ήδη διοικητικά αλλά και ποινικά.

Επίσης εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι η διαθεσιμότητα του αστυνομικού φέρεται να έγινε στις 14 Φεβρουαρίου. Μία μέρα πριν μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο υπουργός Δημοσίας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης υποστήριξε πως για το περιστατικό στην Ομόνοια οι κύριοι αυτοί είναι σε διαθεσιμότητα». Ωστόσο μέχρι στιγμής φαίνεται ότι μόνο ο ένας αστυνομικός έχει μπει προς το παρόν σε διαθεσιμότητα και αυτό μία ημέρα μετά την εμφάνισή του υπουργού στο ΣΚΑΪ.

Διαβάστε επίσης

Ανεξέλεγκτοι σερίφηδες: Ντοκουμέντο επίδειξης απανθρωπιάς από τους αστυνομικούς του Χρυσοχοΐδη στο αμαρτωλό Α.Τ. Ομόνοιας (full video)  

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter