Σε δίκη ο Μαρτίνης για τα «δωρεάν» νοσήλια του «Ερρίκος Ντυνάν» σε πολιτικούς, καλλιτέχνες και δημοσιογράφους

Σε δίκη ο Μαρτίνης για τα «δωρεάν» νοσήλια του «Ερρίκος Ντυνάν» σε πολιτικούς, καλλιτέχνες και δημοσιογράφους

Σε δίκη παραπέμπεται ο πρώην πρόεδρος του Ερρίκος Ντυνάν Ανδρέας Μαρτίνης αναφορικά με τα «δωρεάν» νοσήλια σε πολιτικά πρόσωπα, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους αλλά και συγγενείς τους, σύμφωνα με βούλευμα που εξέδωσε το Συμβούλιο Εφετών.

Συγκεκριμένα με το υπ’ αριθμόν 499/2018 βούλευμα, ο Ανδρέας Μαρτίνης παραπέμφθηκε στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων προκειμένου να δικαστεί για το κακούργημα της απιστίας κατ’ εξακολούθηση. Σύμφωνα με πληροφορίες η ζημία για το νοσοκομείο φέρεται να αγγίζει τα 1.741.242 ευρώ.

Η παραπομπή του κ. Μαρτίνη γίνεται για μία λίστα 51 «χορηγιών» από την 1/1/2007 ως τις 31/12/2010 στην οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται κορυφαία πολιτικά πρόσωπα και συγγενείς τους και είχε αποκαλύψει το documentonews.gr, από το Δεκέμβριο του 2016.

Πρόκειται για τα υψηλότερα νοσήλια ενός μεγάλου καταλόγου 8.100 ασθενών που φέρονται να ευεργετήθηκαν. Ο έλεγχος ωστόσο όλων των περιπτώσεων κρίθηκε ανέφικτος με αποτέλεσμα η ανακριτική έρευνα να επικεντρωθεί στα «δωράκια» που άρχιζαν περίπου από τις 3.000 ευρώ.

Στην κορυφή της λίστας των 51, βρίσκεται ασθενής που, για τρεις νοσηλείες, έπρεπε να πληρώσει 355.491 ευρώ. Κατά το κατηγορητήριο, η γενναία έκπτωση έφτασε στις 300.285 ευρώ ενώ το υπόλοιπο ποσό, σχεδόν στο σύνολο του, καταβλήθηκε από τον ασφαλιστικό του φορέα του ασθενούς.

Η μικρότερη έκπτωση καταγράφηκε στις 2.475 ευρώ. Αφορούσε ωστόσο εξετάσεις συνολικού κόστους μόλις 2.814 ευρώ. Τα υπόλοιπα 339 ευρώ καταβλήθηκαν στο σύνολο τους από τον ασφαλιστικό φορέα του ασθενούς.

Μόλις 3 από τους 51 επώνυμους πλήρωσαν

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις 3 από τους 51 «επώνυμους» ασθενείς της λίστας έβαλαν το χέρι στην τσέπη για να πληρώσουν στο νοσοκομείο το υπόλοιπο του κόστους των εξετάσεων ή της νοσηλείας του, μετά βεβαίως την έκπτωση. Για όλους τους υπόλοιπους εξόφλησαν οι ασφαλιστικοί φορείς.

Το συνολικό ποσό των 51 επίδικων νοσηλίων φτάνει τα 2.650.662 ευρώ, εκ των οποίων το Ερρίκος Ντυνάν εισέπραξε μόλις 909.420 ευρώ.

Ήδη, ο Ανδρέας Μαρτίνης έχει παραπεμφθεί σε δίκη και πρόκειται να δικαστεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο για μία άλλη δικογραφία: για ξέπλυμα μαύρου χρήματος που αφορά στην υπόθεση δωροδοκίας με 3,2 εκατομμύρια μάρκα από τη γερμανική εταιρία Hospitalia International για προμήθεια υπερκοστολογημένου εξοπλισμού του νοσοκομείου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter