Σε δίκη ο Χριστοφοράκος για το σκάνδαλο με την προμήθεια του C4I

Σε δίκη ο Χριστοφοράκος για το σκάνδαλο με την προμήθεια του C4I

Tην παραπομπή σε δίκη του Μιχάλη Χριστοφοράκου και ακόμα 17 ατόμων για την υπόθεση της προμήθειας του συστήματος ασφάλειας C4I, εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 ,έργο που είχε ανατεθεί στην κοινοπραξία SAICTEAM, με υποκατασκευαστή την εταιρεία Siemens, εισηγείται ο εισαγγελέας Εφετών, Στέλιος Κωσταρέλλος.

Πρόκειται για τον εισαγγελικό λειτουργό , ο οποίος με προηγούμενη εισήγηση του ζητούσε να απαλλαγεί ο Μιχ. Χριστοφοράκος και από το αδίκημα της ενεργητικής δωροδοκίας για το οποίο τώρα προτείνει την παραπομπή του αλλά και από το αδίκημα της απάτης.

Μετά από παρέμβαση όμως του Συμβουλίου Εφετών, το οποίο διαφώνησε με την προηγούμενη εισήγηση του , ο εισαγγελέας που αρχικά δεν είχε “δει ” δωροδοκία από τις μίζες της Siemens αλλά …δωρεά προς τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, μετέβαλε την πρότασή του,

Όπως υποστηρίζει τώρα στην νεότερη πρόταση του ο εισαγγελικός λειτουργός , προκύπτουν ενδείξεις ότι ο Μιχάλης Χριστοφοράκος μαζί με τα πρώην στελέχη της μητρικής Siemens, Ράιχαντ Σίκατζεκ και Μίκαελ Κουτσενρόιτερ, δωροδοκούσαν από το 2003 έως το 2009 άγνωστους – έως τώρα – δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι εμπλέκονταν στην ανάθεση και παραλαβή του συστήματος C4I.

Επιιμένει ωστόσο στην εισήγηση του να μην γίνει κατηγορία κατά του Χριστοφοράκου και του πρώην στελέχους της Siemens , Διον. Δενδρινού για απάτη και εγκληματική οργάνωση καθώς και να μην δικαστούν για ηθική αυτουργία σε απιστία σε βάρος του Δημοσίου, όπως και τα , επίσης, στελέχη της Siemens, Grant Lawrsnce Clark, Russell Michael Maghew.

Σε ότι αφορά τον Μιχ. Χριστοφοράκο, κ εισαγγελέας ζητα καταργηθούν τα δύο εντάλματα σύλληψης, που είχαν εκδοθεί εις βάρος του, το 2009 καθώς στηρίζονταν στην κατηγορία της απάτης που του είχε απαγγελθεί. Σύμφωνα με την πρότασή του, θα πρέπει ωστόσο να διατηρηθεί η ισχύς νέου εντάλματος σύλληψης για τον Μιχάλη Χριστοφοράκο αλλά και για τα πρώην στελέχη της μητρικής Siemens, Ράιχαντ Σίκατζεκ και Μίκαελ Κουτσενρόιτερ

Ζητά όμως ταυτόχρονα να διατηρηθεί η ισχύς νέου εντάλματος σύλληψης για τον Μιχάλη Χριστοφοράκο και τα πρώην στελέχη της μητρικής Siemens, Ράιχαντ Σίκατζεκ και Μίκαελ Κουτσενρόιτερ.

Για τον ίδιο λόγο πάντως (της απαλλαγής από το αδίκημα της απατης), ζητά να αρθεί η κατασχεση περιουσιακών στοιχείων που είχε επιβληθεί στον Διονύση Δενδρινό και να αντικατασταθούν οι περιοριστικοί όροι με εγγύηση 250.000 ευρώ, όπως και στους Grant Lawrsnce Clark και Russell Michael Maghew αλλά και να μην γίνει κατηγορία κατά των Ελευθέριου Λώλου, Γεράσιμου Βασιλάτου, Παναγιώτη Αναστόπουλουυ, Ιωάννη Πετρόπουλου και Παναγιωτη Μέρτη για απιστία σε βάρος του δημοσίου, παθητική δωροδοκία και συσταση εγκληματικής οργάνωση.

Προτείνει τέλος να απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα στους Γεωργιο Καραμανη, Εμμανουήλ Βαρδάκη, Ελευθέριο Λώλο, Γεράσιμο Βασιλάτο, Παναγιώτη Αναστόπουλο, Ιωάννη Πετρόπουλο, Παναγιωτη Μέρτη

Τα 18 άτομα συνολικά για τα οποία εισαγγελέας ζητεί να παραπεμφθούν σε δίκη για επιμέρους αδικήματα είναι :

1.Μιχάλης Χριστοφοράκος,

2. Michael Kutshenreufpr,

3. Reinhard Siekacek,

4.Διονύσης Δενδρινός,

5. Grant Lawrsnce Clark,

6.Russell Michael Maghew,

7.Αλέξανδρος Λέτσας,

8. Γιωργος Καλδής,

9. Σάββας Γιαννακάκης,

10. Αθανάσιος Ράμμος,

11. Βασίλειος Τυρογαλάς,

12. Γεωργιος Καραμανης,

13. Εμμανουήλ Βαρδάκης

14. Ελευθέριος Λώλος,

15.Γεράσιμος Βασιλάτος,

16.Παναγιώτης Αναστόπουλος,

17.Ιωάννης Πετρόπουλος,

18. Παναγιωτης Μέρτης

Υπενθυμίζεται ότι ο Μιχάλης Χριστοφοράκος που δεν εμφανίστηκε ενώπιον των ελληνικών αρχών για να απολογηθεί, διέφυγε στη Γερμανία, όπου πλέον ζει και κυκλοφορεί ελεύθερος…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter