Εξαιτίας της ιταλικής κρίσης

Σε δίνη ελληνικά ομόλογα και μετοχές

Ο μεσογειακός κυκλώνας αν και έχει την αναφορά του στο καιρικό φαινόμενο, πλήττει τις τελευταίες μέρες την Ν.Α. Μεσόγειο, ο… ιταλικός όμως, σίγουρα αφήνει το αποτύπωμά του στα Ελληνικά ομόλογα και το Χρηματιστήριο.

Το προσχέδιο του προϋπολογισμού στην Ιταλία έβαλε φωτιά στις αγορές και βεβαίως στην ευάλωτη -προς το παρόν- Ελληνική χρηματαγορά. Το Ιταλικό δεκαετές ομόλογο κινείται προς τα πάνω με την απόδοσή του να ξεπερνάει το 3,10% (σ.σ. η Κύπρος δανείζεται πιο φθηνά από την Ιταλία με 2,40%), παρασύροντας τα Ελληνικά ομόλογα, η απόδοση των οποίων αγγίζει το 4,2% (σ.σ. το δεκαετές). Από τον Μάιο που ξέσπασε η πολιτική κρίση στην Ιταλία, τα ελληνικά ομόλογα μπήκαν σε έναν δρόμο έντονης αστάθειας με τις αποδόσεις του 10ετούς να μην μπορούν να υποχωρήσουν κάτω από τα "απαγορευτικά" επίπεδα του 4%.

Από την άλλη, ο γενικός δείκτης του Χ.Α. νωρίτερα την Παρασκευή υποχωρεί κατά 2,5%, κάτω από τις 690 μονάδες και με τις συναλλαγές να ανεβάζουν στροφές, παραπέμποντας σε ρευστοποιήσεις, αγγίζοντας τα 40 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.