Σε δίνη φτώχειας  

Σε δίνη φτώχειας  

Μέχρι το τέλος του 2023 η κυβέρνηση Μητσοτάκη επαίρονταν για τις επιτυχίες της στην οικονομία και για το ότι οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα, μετά από πολλά χρόνια, της αποταμίευσης.

Όταν όμως η Τράπεζα της Ελλάδος ανακοίνωσε ότι οι καταθέσεις για δεύτερο συνεχόμενο μήνα μειώθηκαν έχοντας απώλειες πάνω από 3 δις. ευρώ το δίμηνο Οκτωβρίου-Νοεμβρίου άρχισε να κατεδαφίζεται το αφήγημα.

Η πραγματικότητα πλέον δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από τα επικοινωνιακά τεχνάσματα και τα κάθε λογής pass του Μαξίμου και της πλατείας Συντάγματος. Τα στοιχεία είναι καταλυτικά για τη φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας. Ο μέσος μισθός υπολείπεται κατά 23,9% του ιστορικού υψηλού που είχε καταγραφεί το μακρινό 2009, βρισκόμαστε στον μισθολογικό πάτο της Ευρώπης πάνω μόνο από τη Βουλγαρία, ενώ στην ατομική κατανάλωση η Ελλάδα βρίσκεται στην 25η θέση της Ευρώπης μαζί με την Εσθονία.

Και όλα αυτά ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του προϊδέασε για νέα μέτρα μνημονιακής κοπής που αναμένεται να προκαλέσουν τη μήνη της κοινωνίας ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης.

Ακόμη και για την εκμετάλλευση του πολυδιαφημισμένου Ταμείου Ανάκαμψης η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποδείχθηκε τελείως ακατάλληλη και λίγη.

Το συνολικό σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας δίνει τη δυνατότητα χρηματοδότησης της Ελλάδας με 35,95 δισ. ευρώ.

Με την τρίτη δόση που εκταμιεύτηκε τις προηγούμενες ημέρες η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει καταφέρει να πάρει λιγότερα από 11 δις. ευρώ μη επιστρεπτέα στήριξη και δάνεια συνολικά. Αλλά και από αυτά η συντριπτική πλειοψηφία έχει καταλήξει στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και μόνο ποσοστό κάτω από 1% στις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Πρόδηλη η προσπάθεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη να χρηματοδοτηθούν μόνο οι φίλοι της μεγαλοεπιχειρηματίες και ας χαθούν τα υπόλοιπα δισεκατομμύρια καθώς το πρόγραμμα λήγει το 2026.

Κλασσική συμπεριφορά της Δεξιάς παράταξης που θέλει τον ελληνικό λαό φτωχοποιημένο και ελεγχόμενο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter