Σε δυναμική πορεία εξελίχθηκε η συγκέντρωση κατά του Μετρό επί της πλατείας Εξαρχείων (Photos – Video)

Σε δυναμική πορεία εξελίχθηκε η συγκέντρωση κατά του Μετρό επί της πλατείας Εξαρχείων (Photos – Video)

Σε μαζική πορεία εξελίχθηκε η συγκέντρωση δημοτικών κινήσεων, συλλογικοτήτων και αλληλέγγυων  για την υπεράσπιση των ελεύθερων χώρων και των χώρων πρασίνου, που καλέστηκε την Δευτέρα στις 17:30 στην Πλατεία Κοτζιά, έξω από το Δημαρχείο.

Κάτοικοι της περιοχής συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Κοτζιά, μπροστά από το δημαρχείο της Αθήνας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα έργα για το Μετρό στην πλατεία Εξαρχείων.

Σε αρκετές εκατοντάδες ανήλθαν οι διαδηλωτές, ενώ ισχυρότατη παρέμεινε καθ’ όλη τη διάρκεια της κινητοποίησης η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων με τα ΜΑΤ να έχουν δημιουργήσει έναν ασφυκτικό κλοιό γύρω από την πορεία, σύμφωνα και με πληροφορίες της efsyn.gr.

Στη συγκέντρωση βρέθηκε και πρωτοβουλία μουσικών, η οποία έχει πραγματοποιήσει διάφορες παρεμβάσεις στα Εξάρχεια για την υπεράσπιση των δημόσιων χώρων πρασίνου.

Η συγκέντρωση οριοθετήθηκε αρχικά στη μία λωρίδα της οδού Αθηνάς, προς τη μεριά της Πλατείας Κοτζιά, από την αστυνομία, προκειμένου να μην πλησιάζει το δημαρχείο. Λίγο μετά τις 19:00, οι διαδηλωτές ξεκίνησαν κινούνται προς την Ομόνοια με κατεύθυνση την Πλατεία Εξαρχείων, όπου και κατέληξε η πορεία για να ολοκληρωθεί γύρω στις 19:30.

Πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις ενάντια στην οικοδόμηση του Μετρό στην πλατεία καθώς και κατά της επιχειρηματικής ανάπλασης του Λόφου Στρέφη στους γύρω δρόμους των Εξαρχείων.

Όπως ανέφερε στο κάλεσμά της στη σημερινή διαδήλωση η Ανοιχτή Συνέλευση Υπεράσπισης Λόφου Στρέφη:

«Μας έλεγαν πως ήθελαν να “επιστρέψουν τα Εξάρχεια στους κατοίκους” κι αυτοί τα χαρίζουν σε εταιρείες, επενδυτές και εργολάβους δίχως να μας ρωτήσουν. Γι’ αυτό έρχονται μες στον Αύγουστο με τις μπουλντόζες. Αλήθεια όμως, έτσι νομίζουν πως θα κάνουν την ανάπλαση; Με τα ΜΑΤ αγκαζέ και τους κατοίκους απέναντι; Συνεχίζουμε τον αγώνα για έναν Λόφο Στρέφη πράσινο, ζωντανό, ελεύθερο και με τις εταιρείες έξω απ’ αυτόν. Για μια πλατεία ζωντανή, ελεύθερη, πράσινη και δίχως μετρό. Ενάντια στις πολιτικές εξευγενισμού, να κρατήσουμε τα Εξάρχεια γειτονιά!».

Πηγή: koutipandoras.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter