Σε δύο μέτωπα η μεγάλη φωτιά στη Μάνη

Σε δύο μέτωπα η μεγάλη φωτιά στη Μάνη

Δύο ενεργά μέτωπα έχει από το πρωί της Κυριακής η μεγάλη φωτιά στην Ανατολική Μάνη, που συνεχίζει να καίει δασικές και άλλες εκτάσεις. Η ολονύχτια μάχη των πυροσβεστών, έσωσε πέντε οικισμούς, που είχαν εκκενωθεί προληπτικά.

Το ένα είναι στη Δροσοπηγή με το μέτωπο να εκτείνεται σε μήκος 20 χιλιομέτρων και το δεύτερο στο Γέρμα. Πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής έδωσαν τη δική τους μάχη όλη τη νύχτα για να μην επεκταθεί, ενώ καλύτερη ήταν η εικόνα στο Σκαμνάκι.

Στο σημείο επιχειρούν 155 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 47 οχήματα. Συνδράμουν υδροφόρες των γειτονικών δήμων.

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν και οι πρώτες ρίψεις από τα εναέρια μέσα (αεροπλάνα και ελικόπτερα), ενώ από τα μεσάνυχτα έχουν κοπάσει οι άνεμοι και έτσι ήταν καλύτερη η εικόνα της φωτιάς.

Στη διάρκεια της νύχτας, εκκενώθηκαν πέντε οικισμοί, καθώς οι φλόγες είχαν φτάσει κοντά στα σπίτια.

Μήνυμα από το 112

Με μήνυμα μέσω του «112» που στάλθηκε στα κινητά τηλέφωνα, στους κατοίκους της Μάνης, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας καλεί τον κόσμο που βρίσκεται στην περιοχή, να είναι σε επιφυλακή σε όλη της διάρκεια της νύχτας και να παρακολουθούν τις οδηγίες των αρχών, λόγω της φωτιάς που μαίνεται στην περιοχή Λαγκάδια, του Δήμου Ανατολικής Μάνης στη Λακωνία.

Συγκεκριμένα, το μήνυμα αναφέρει: «Παραμείνετε σε επιφυλακή όλο το βράδυ. Μεγάλη δασική πυρκαγιά στην Ανατολική Μάνη. Παρακολουθείτε και ακολουθείστε τις οδηγίες των Αρχών».

Φωτογραφίες: notopress.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter