Σε ένα νομοσχέδιο την ερχόμενη εβδομάδα η συμφωνία στη Βουλή – Σε ξεχωριστό άρθρο τα λεγόμενα αντίμετρα

Σε ένα νομοσχέδιο την ερχόμενη εβδομάδα η συμφωνία στη Βουλή – Σε ξεχωριστό άρθρο τα λεγόμενα αντίμετρα

Σε ένα νομοσχέδιο με τα λεγόμενα όμως θετικά μέτρα ή αντίμετρα σε ξεχωριστό άρθρο ώστε να μπορέσει να τοποθετηθεί επ’ αυτών η Αντιπολίτευση, θα φέρει η κυβέρνηση τη συμφωνία με τους δανειστές στη Βουλή. Εν τω μεταξύ την Πέμπτη συνεδριάζουν το Υπουργικό Συμβούλιο και η Κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ

Το νομοσχέδιο, όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των συντακτών, θα έρθει στη Βουλή στην αρχή της επόμενης εβδομάδας και θα ψηφιστεί με την επιστροφή του πρωθυπουργού από την Κίνα στις 16 Μαΐου.

Επίσης, μεθαύριο Πέμπτη θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο με θέμα την τεχνική συμφωνία αλλά και τον προγραμματισμό της επόμενης ημέρας. Αμέσως μετά θα συνεδριάσει και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ με τον κ. Τζανακόπουλο να είναι κατηγορηματικός αποκλείοντας το ενδεχόμενο να υπάρξει κάποιος βουλευτής του κόμματος που θα καταψηφίσει τη συμφωνία.

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος η συμφωνία που επετεύχθη τις πρώτες πρωινές είναι «ισορροπημένη» και «βιώσιμη» κατηγορώντας παράλληλα τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της προκειμένου οι διαπραγματεύσεις να καταλήξουν σε αποτυχία.

Αναφορικά με το επόμενο μεγάλο στόχο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι είναι η «Συνολική συμφωνία στις 22 Μαΐου» (αν και παραδέχθηκε ότι μπορεί να υπάρξει μια καθυστέρηση λίγων ημερών και ίσως ένα έκτακτο Eurogroup) και μία περιγραφεί του δημοσιονομικού μονοπατιού μετά το 2018 η οποία δεν θα δημιουργεί πολιτικό πρόβλημα στη Γερμανία αλλά θα είναι τόσο ειδική ώστε το ΔΝΤ να ολοκληρώσει μια θετική μελέτη για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Από την πλευρά της η Κυβέρνηση θα είναι ικανοποιημένη με μία διατύπωση που θα ανοίξει την πόρτα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) σημειώνοντας παράλληλα ότι μέχρι τις 22 αν χρειαστεί ο κ. Ταίπρας θα συζητήσει με όλους τους εμπλεκόμενους.

Για τη ΝΔ ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι δυσκολεύεται να σχολιάσει τα μαθηματικά του κ. Μητσοτάκη και ότι ο πρόεδρος της ΝΔ «Επιμένει στην φαντασιοπληξία του successs story του κ. Σαμαρά». Παράλληλα, απαντώντας σε ερώτηση είπε πως ποτέ η Κυβέρνηση δεν ζήτησε τη συμμετοχή-συναίνεση της ΝΔ ή κάποιου άλλου στα μέτρα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να δεσμεύεται για την αντιπολίτευση, μόνο για τον εαυτό της».

Τέλος, αναφερόμενος στο ταξίδι του κ. Τσίπρα στην Κίνα στις 13 Μαΐου είπε ότι αυτή τη στιγμή διεξάγονται διπλωματικές επαφές για τις συναντήσεις που θα έχει ο πρωθυπουργός στο Πεκίνο χωρίς να έχει υπάρξει συμφωνία για παράδειγμα για συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο Ρ. Τ. Ερντογάν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter