Σε επαναπατρισμό καλεί τους Γάλλους που βρίσκονται στην Ελλάδα η γαλλική πρεσβεία

Σε επαναπατρισμό καλεί τους Γάλλους που βρίσκονται στην Ελλάδα η γαλλική πρεσβεία

Επιστολή προς τους Γάλλους πολίτες που ζουν στην Ελλάδα ή που βρίσκονται στη χώρα μας για διακοπές, με την οποία τους καλεί να εξετάσουν τη δυνατότητα επαναπατρισμού, απέστειλε νωρίτερα σήμερα η γαλλική πρεσβεία στην Αθήνα.

Η επιστολή την οποία υπογράφει ο πρεσβευστής της Γαλλίας Πατρίκ Μεζονάβ, εξηγεί μεταξύ άλλων στους Γάλλους που βρίσκονται για οποιονδήποτε λόγο στην Ελλάδα, ότι η χώρα μας έχει επιβάλλει περιορισμούς λόγω του κορονοϊού και τους καλεί να ακολουθήσουν τις οδηγίες των Αρχών ώστε να προστατευτούν οι ίδιοι και τα κοντινά τους πρόσωπα και να επιβραδυνθεί κατά το δυνατόν η περαιτέρω διάδοση του ιού.

Παράλληλα καλεί όσους βρίσκονται στη χώρα μας είτε στο πλαίσιο διακοπών, είτε επειδή σπουδάζουν εδώ, να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να επιστρέψουν στη Γαλλία το συντομότερο δυνατόν και εφόσον πραγματοποιούνται ακόμη εμπορικές πτήσεις. Ταυτόχρονα ζητάει απ’ όσους δεν μπορούν να επιστρέψουν να αποστείλουν στις υπηρεσίες της πρεσβείας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τα στοιχεία επικοινωνίας τους και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους, ώστε να διατηρηθεί σταθερή η σύνδεση των γαλλικών Αρχών μαζί τους τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες.

Ο Γάλλος πρεσβευτής εκθειάζει στην επιστολή του το έργο των Ελλήνων γιατρών, ενώ σημειώνει ότι η ελληνική κυβέρνηση έλαβε τα απαραίτητα, ακολουθώντας τις αποφάσεις που υιοθετήθηκαν και στη Γαλλία. Τέλος, επισημαίνει ότι το δημόσιο σύστημα Υγείας στην Ελλάδα εμφανίζεται αδύναμο μετά από δέκα χρόνια κρίσης, εξηγεί όμως στους συμπατριώτες του ότι έχει υπάρξει κινητοποίηση προκειμένου να αποφευχθούν περαιτέρω προβλήματα.

“Όπως όλοι σας, θαυμάζω το θάρρος και την ανιδιοτέλεια των εργαζομένων στον τομέα της υγείας στην Ελλάδα, τη Γαλλία και σε όλο τον κόσμο, θαυμάζω το προσωπικό στις δημόσιες υπηρεσίες που συνεχίζει να μας ενημερώνει και να φροντίζει για την ασφάλειά μας, θαυμάζω όλους εκείνους – στη βιομηχανία τροφίμων, τις μεταφορές, τις επικοινωνίες, τις βασικές υπηρεσίες – που συνεχίζουν να εργάζονται για να ικανοποιούν τις βασικές μας ανάγκες κάθε μέρα” λέει ο Πατρίκ Μεζονάβ, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η Γαλλία θα σταθεί δίπλα στην Ελλάδα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter