Σε ετοιμότητα η περιφέρεια Αττικής: Μέριμνα για τους πολίτες – Πώς θα γίνει η καταγραφή των ζημιών

Σε ετοιμότητα η περιφέρεια Αττικής: Μέριμνα για τους πολίτες – Πώς θα γίνει η καταγραφή των ζημιών

Η ανυπολόγιστη καταστροφή που έπληξε την Δυτική Αττική, άφησε πίσω δεκάδες νεκρούς και τρομερές υλικές καταστροφές. 

Από την πρώτη στιγμή, το πρωί της Τετάρτης,  η Περιφερειάρχης Αττικής αποφάσισε να ζητήσει από τους δήμους να μην λειτουργήσουν τα σχολεία και να τεθούν οι τρεις πληγείσες Δημοτικές Ενότητες Μάνδρας, Μαγούλας και Νέας Περάμου των Δήμων Μάνδρας – Ειδυλλίας, Μεγάρων, και Ελευσίνας της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. 

Εκτός αυτού, η  Περιφέρεια Αττικής συνδράμει με όλο το διαθέσιμο προσωπικό και τα μέσα, στο έργο των συναρμοδίων υπηρεσιών. Οι Υπηρεσίες τόσο σε κεντρικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο Περιφερειακών Ενοτήτων βρίσκονται σε πλήρη κινητοποίηση και συντονισμένα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και την προστασία και υποστήριξη των κατοίκων των περιοχών αυτών. Παράλληλα, επειδή τα καιρικά φαινόμενα είναι σε εξέλιξη, οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας παραμένουν σε εγρήγορση και ετοιμότητα για να παρέμβουν όπου κριθεί απαραίτητο συνδράμοντας την Πυροσβεστική, το ΕΚΑΒ, την Αστυνομία και τις λοιπές κρατικές και δημοτικές υπηρεσίες.

Ενημέρωση για την καταγραφή των ζημιών

Για τον τρόπο που θα καταγραφούν οι ζημιές, με σκοπό την άμεση αποκατάσταση των πληγέντων, η περιφέρεια Αττικής ενημερώνει τους πολίτες πως για την καταγραφή και εκτίμηση ζημιών σε οικίες προκειμένου να χορηγηθούν οι προβλεπόμενες οικονομικές ενισχύσεις, οι πολίτες παρακαλούνται να απευθύνονται στον Δήμο τους.

Επίσης, για καταγραφή καταστροφών που προκλήθηκαν από πλημμύρες σε φυτική και ζωική παραγωγή και για την χορήγηση αποζημιώσεων αρμόδιος φορέας είναι ο ΕΛΓΑ. Οι πολίτες παρακαλούμε να απευθύνονται στους κατά τόπους ανταποκριτές του ΟΓΑ – ΕΛΓΑ των Δήμων στους οποίους ανήκουν.

Τέλος, για την καταγραφή – εκτίμηση ζημιών σε επιχειρήσεις, αρμόδιες είναι οι επιτροπές της Περιφέρειας Αττικής / Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής. Παρακαλούνται οι πολίτες να απευθύνονται στη Διεύθυνση Ανάπτυξης ΠΕ Δυτικής Αττικής.

Τρία Κέντρα αποκατάστασης Υγείας στην διάθεση των πολιτών

Τρία Κέντρα Αποκατάστασης Υγείας, σε Ζούμπερι, Άγ. Ανδρέα και Ναυτική βάση Αγίας Μαρίνας Μαραθώνα, θέτει στη διάθεση των συμπολιτών μας που δοκιμάζονται από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, σε περίπτωση που το απαιτήσουν οι ανάγκες, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, ύστερα από σχετική επικοινωνία που είχε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Βίτσα και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Ευάγγελο Αποστολάκη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter