Σε εξάμηνη αργία γιατρός του ΠΑΓΝΗ που πιάστηκε «στα πράσα» με «φακελάκι»

Σε εξάμηνη αργία γιατρός του ΠΑΓΝΗ που πιάστηκε «στα πράσα» με «φακελάκι»

Να τεθεί σε 6μηνη αργία ο χειρουργός του ΠΑΓΝΗ που κατηγορείται για δωροληψία κατ’ εξακολούθηση αποφάσισε το Πειθαρχικό Συμβούλιο μέχρι τον Ιούνιο του 2020, οπότε και θα εκδικαστεί η υπόθεσή του.

Ο γιατρός είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω πριν από περίπου ένα μήνα, μετά την καταγγελία 46χρονου που κατήγγειλε στην Αστυνομία το περιστατικό και, όπως ισχυρίστηκε, του ζήτησε χρήματα ο εν λόγω γιατρός κατά τη διάρκεια προγραμματισμένου ραντεβού.

Συγκεκριμένα, ο γιατρός συνελήφθη στις 22 Νοεμβρίου, ωστόσο αρνείται τον χρηματισμό και την καταγγελία του 46χρονου, παρότι η σύλληψή του έγινε με προσημειωμένα χρήματα. Η δίκη έχει προγραμματιστεί για τις αρχές του καλοκαιριού.

Όμως, το Πειθαρχικό Συμβούλιο αποφάσισε να θέσει τον γιατρό σε αργία, έως ότου εκδικαστεί η υπόθεση.

Σύμφωνα με την καταγγελία του ίδιου του ασθενούς, ο γιατρός φέρεται να ζήτησε φακελάκι για να προχωρήσει στην επέμβαση, ωστόσο φαίνεται ότι τελικά επαναπροσδιόρισε το ποσό, γεγονός που οδήγησε τον ασθενή στην καταγγελία.

Στη συνάντηση στην οποία θα πλήρωνε το “φακελάκι”, ο ασθενής παρέδωσε στον γιατρό 400 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα και μετά από συντονισμένη επιχείρηση της Αστυνομίας. Ο γιατρός που συνελήφθη είχε προβεί το προηγούμενο διάστημα σε χειρουργική επέμβαση στον εν λόγω ασθενή και υποστηρίζει ότι ποτέ δε ζήτησε χρήματα και ότι η πράξη του ασθενούς ήρθε από δική του πρωτοβουλία.

«Είναι ένα διοικητικό μέτρο για λόγους γενικότερης προστασίας, έως ότου ξεκαθαρίσει η υπόθεση. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια καταδικαστική απόφαση. Όμως σαν γεγονός το καταδικάζουμε γενικά και θα θέλαμε να πούμε πως δε χαρακτηρίζει τον ιατρικό κόσμο», τόνισε ο διοικητής ΠΑΓΝΗ και Βενιζελείου Γιάννης Τασσόπουλος, λίγο μετά την απόφαση να τεθεί ο εν λόγω γιατρός σε αργία.

«Ευχόμαστε να μην ξαναϋπάρξουν τέτοια περιστατικά, τα οποία δημιουργούν προβλήματα και αποτελούν μια κακή αντίληψη», πρόσθεσε ο κ. Τασσόπουλος.

Πηγή neakriti.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter