Σε εξέλιξη η φωτιά στην Κορινθία – «Πύρινα» μέτωπα σε Ηλεία και Μέθανα (Photos)

Σε εξέλιξη η φωτιά στην Κορινθία – «Πύρινα» μέτωπα σε Ηλεία και Μέθανα (Photos)

Μαίνεται η φωτιά στην Κορινθία με πέντε περιοχές να έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η φωτιά που ξέσπασε στις 22 Ιουλίου τις Κεχριές συνεχίζει να καίει για τρίτο εικοσιτετράωρο έχοντας προκαλέσει στο πέρασμά της εκτεταμένες ζημιές.

Με το πρώτο φως της μέρας τα εναέρια μέσα σηκώθηκαν ξανά για να ξεκινήσουν τις ρίψεις ώστε να σβήσουν τη μεγάλη φωτιά που καίει για τρίτο 24ωρο στην Κεχριές Κορινθίας.

Στην περιοχή επιχειρούν από το πρωί 367 πυροσβέστες με 92 οχήματα, 15 πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ, ενώ από αέρος συντρέχουν 4 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα. Οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων επικεντρώνονται κυρίως στις περιοχές Γαλατάκι και Ντράσα.

Ο γ.γ Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, κήρυξε σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας τις κοινότητες: Ξυλοκερίζης, Σοφικού, Αθικίων, Γαλατακίου και Αγίου Ιωάννη του Δήμου Κορινθίων, της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τη δασική πυρκαγιά της 22ας Ιουλίου. Με σχετική ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας η εν λόγω κήρυξη εκτάκτου ανάγκης στη ανωτέρω περιοχές θα ισχύει για έξι μήνες.

Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στην Ηλεία

Πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε δασική έκταση στην περιοχή Γραμματικό Λαντζοϊού, στον Πύργο της Ηλείας.

Σύμφωνα με το ilialive.gr, η φωτιά καίει ανεξέλεγκτη στην περιοχή από Λαντζόι προς Χελιδόνι και προς Ηράκλεια. Για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε το χωριό Χελιδόνι.

Οι συνθήκες είναι εξαιρετικά δύσχερείς και όλος ο μηχανισμός είναι επί ποδός.

Ο δυνάμεις της πυροσβεστικής ενισχύονται συνεχώς. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην περιοχή βρίσκονται 119 πυροσβέστες με 34 οχήματα και τρία πεζοπόρα τμήματα, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν πέντε ελικόπτερα και δύο αεροπλάνα.

Επίσης, έχει αυξηθεί και ο αριθμός των υδροφόρων οχημάτων και των μηχανημάτων έργου της αυτοδιοίκησης, που συντρέχουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.




Σε εξέλιξη αγροτοδασική πυρκαγιά στα Μέθανα

Ακόμη μια πυρκαγιά ξέσπασε πριν από λίγη ώρα στα Μέθανα Τροιζηνίας.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από την πυροσβεστική Υπηρεσία στο σημείο έχουν σπεύσει 20 πυροσβέστες με 5 οχήματα και δύο αεροσκάφη. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter