Σε εξέλιξη πορείες φοιτητών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα κατά της αστυνομικής βίας στα πανεπιστήμια (Photos- Video)

Σε εξέλιξη πορείες φοιτητών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα κατά της αστυνομικής βίας στα πανεπιστήμια (Photos- Video)

Σε εξέλιξη βρίσκονται πορείες διαμαρτυρίας φοιτητών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα διαμαρτυρίας κατά του νόμου Κεραμέως/Χρυσοχοΐδη και της αστυνομοκρατίας στα πανεπιστήμια ζητώντας παράλληλα να μην ασκηθεί καμία δίωξη στους 31 συλληφθέντες διαδηλωτές, οι οποίοι πήραν σήμερα αναβολή και θα οριστεί νέα δικάσιμος.

Στην Αθήνα δεκάδες φοιτητές βρίσκονται και πάλι στους δρόμους ενώνοντας τις φωνές τους κατά της αστυνομικής βίας και με πανό που αναγράφουν «Η δημοκρατία μπήκε στις σχολές», «Έξω τα ΜΑΤ από τοις σχολές».

Παράλληλα, οι φοιτητές προκηρύσσουν πανελλαδική ημέρα δράσης για τις 10 Μαρτίου, για τη συμπλήρωση ενός χρόνου με τις σχολές να παραμένουν κλειστές. Κύριο αίτημα είναι να ανοίξουν άμεσα οι σχολές, με τήρηση των απαραίτητων μέτρων προστασίας, ώστε οι φοιτητές να επιστρέψουν στον φυσικό τους χώρο και στην προηγούμενη δραστηριότητά τους.

Οι σταθμοί του μετρό Πανεπιστήμιο και Σύνταγμα παραμένουν κλειστοί. 



Στη Θεσσαλονίκη, οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν αρχικά στον χώρο της Πρυτανείας του ΑΠΘ και από εκεί μερίδα των διαδηλωτών προχώρησε με πορεία στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, ενώ άλλοι καλούν σε συλλαλητήριο στο άγαλμα Βενιζέλου.

Αλλά και στην Πάτρα βρίσκεται σε εξέλιξη πορεία φοιτητικών συλλόγων στο κέντρο της πόλης, η οποία ξεκίνησε από την πλατεία Γεωργίου όπου και προηγήθηκε συγκέντρωση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter