Σε εξέλιξη στην Ολομέλεια η συζήτηση του νομοσχεδίου για τη μετανάστευση (LIVE)

Σε εξέλιξη στην Ολομέλεια η συζήτηση του νομοσχεδίου για τη μετανάστευση (LIVE)

Σε εξέλιξη βρίσκεται στην Ολομέλεια η συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Μετανάστευσης που φέρνει περιορισμός βασικών δικαιωμάτων και μυστικά κονδύλια στη διάθεση του υπουργού προκαλώντας αντιδράσεις.

Το νομοσχέδιο για τη «βελτίωση της μεταναστευτικής νομοθεσίας» φέρνει σήμερα στη Βουλή προς συζήτηση και ψήφιση σε μια μόνο συνεδρίαση ο υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης. Ωστόσο, το νομοσχέδιο όχι μόνο δεν «βελτιώνει», αλλά αντίθετα αλλάζει προς το χειρότερο προβλέψεις της νομοθεσίας παραβιάζοντας κατάφωρα τα δικαιώματα των αιτούντων άσυλο, αλλά και τη διαφάνεια καθώς μεταξύ άλλων προβλέπει και «μυστικά κονδύλια» για τα οποία «δεν αποδίδεται λογαριασμός» από το υπουργείο.

«Πυρά» κατά του νομοσχεδίου του έχει δεχθεί η κυβέρνηση τόσο από οργανώσεις όπως η Διεθνής Αμνηστία όσο και από την Επίτροπο του Συμβουλίου της Ευρώπης. Επίσης, είκοσι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, αλλά και νομικοί, σε κοινή τους ανακοίνωση ζητούν να καταψηφιστούν σήμερα στη Βουλή διατάξεις του νομοσχεδίου για το άσυλο, που «θέτουν σε κίνδυνο βασικά δικαιώματα των αιτούντων διεθνή προστασία».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter