Σε εξέλιξη το εκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα

Σε εξέλιξη το εκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα

ΔΟΕ και ΟΛΜΕ πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή όπου θα γίνει η έναρξη της συνεδρίασης της αρμόδιας Επιτροπής με θέμα το άνοιγμα των σχολείων. Τις κινητοποιήσεις στηρίζει και η ΑΔΕΔΥ, με ανακοίνωση που εξέδωσε.

Οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών ζητούν τη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, με ανώτατο όριο τους 15 μαθητές, εύρεση χώρων προκειμένου να λειτουργήσουν ως σχολικές αίθουσες, καθώς επίσης και αυξημένο αριθμό προσλήψεων αναπληρωτών σε μία φάση για την κάλυψη όλων των απαραίτητων εκπαιδευτικών αναγκών σε όλες τις ειδικότητες και όλες τις δομές.

Κινητοποίηση

Παράλληλα, τα εκπαιδευτικά σωματεία και οι ομοσπονδίες ζητούν αύξηση χρηματοδότησης, προκειμένου να καλυφθούν όλα τα αναγκαία μέσα προστασίας και καθαριότητας από το κράτος (πχ μάσκες, αντισηπτικά, κ.λπ.), τη διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση σε περίπτωση που χρειαστεί, καθώς επίσης και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία.

Τέλος, μεταξύ των αιτημάτων της εκπαιδευτικής κοινότητας συγκαταλέγεται η κατάργηση κάθε νομοθετικής διάταξης που επιτρέπει κάμερα στα σχολεία και on – line μετάδοση των μαθημάτων και την οργανωμένη επιμόρφωση εκπαιδευτικών και μαθητών σε ζητήματα ορθής τήρησης των μέτρων προστασίας.

Οι κινητοποιήσεις γίνονται στον απόηχο των ανακοινώσεων της υπουργού Παιδείας για το άνοιγμα των σχολείων, ανακοινώσεις που ήδη έχουν προκαλέσει αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και εκπαιδευτικούς

Διαδήλωση και στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Διοικητήριο πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης εκπαιδευτικοί, δάσκαλοι και καθηγητές μέσης εκπαίδευσης, φοιτητές και γονείς, με αίτημα την επιστροφή στις σχολικές αίθουσες με όρους υγιεινής και ασφάλειας για την αντιμετώπιση του κορονοϊού και την ενίσχυση της δημόσιας παιδείας.

Οι διαδηλωτές ζήτησαν να ισχύσει το όριο των δεκαπέντε μαθητών ανά τμήμα, μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών, επίλυση της εμπλοκής που προέκυψε με τις αιτήσεις αναπληρωτών στη σχετική πλατφόρμα, τεστ για τον κορονοϊό για μαθητές και καθηγητές, κ.α.

Ακολούθησε πορεία με κατάληξη το κτίριο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Το κάλεσμα της ΟΛΜΕ

Ακολουθεί αναλυτικά το κάλεσμα της ΟΛΜΕ για τη διαδήλωση της Τρίτης 

«Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο Τρίτη 25/8 στις 11 π.μ. στα Προπύλαια. Θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή, όπου συνεδριάζει η επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων για το άνοιγμα των σχολείων.

Διεκδικούμε:

Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών.

Μείωση μαθητών ανά τμήμα ώστε να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις.

Εξασφάλιση απαραίτητου εκπαιδευτικού προσωπικού και σχολικών αιθουσών για τη λειτουργία τμημάτων με μειωμένο αριθμό μαθητών.

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας στις σχολικές μονάδες

Να δοθεί δωρεάν ο αναγκαίος αριθμός μασκών σε καθημερινή βάση σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό.

Έκτακτη κρατική χρηματοδότηση στην εκπαίδευση και οικονομική επιχορήγηση στις σχολικές επιτροπές

Διενέργεια δωρεάν επαναλαμβανόμενων τεστ για το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Να διορθωθούν άμεσα όλα τα λάθη στους προσωρινούς πίνακες προκειμένου να γίνουν οι προσλήψεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Πλήρης κάλυψη όλων των αναγκών στις προσλήψεις αναπληρωτών όσο και στους διορισμούς στην γενική εκπαίδευση.

Πρόσληψη αναπληρωτών για την κάλυψη όλων των λειτουργικών κενών εντός Αυγούστου.

Κατάργηση κάθε νομοθετικής διάταξης που επιτρέπει κάμερα στα σχολεία και on – line μετάδοση των μαθημάτων.

Οργανωμένη επιμόρφωση εκπαιδευτικών και μαθητών σε ζητήματα ορθής τήρησης των μέτρων προστασίας».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter