Μαζικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στο αντι-εκπαιδευτικό νομοσχέδιο της Κεραμέως

Μαζικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στο αντι-εκπαιδευτικό νομοσχέδιο της Κεραμέως

Για μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις μιλούν τα μέλη των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών που συμμετείχαν στο σύνολο τους σήμερα στο συλλαλητήριο με βασικό σύνθημα «Μητσοτάκη Κεραμεως ακούστε το καλά αυτό το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά».

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο documentonews o αντιπρόεδρος της ΟΛΜΕ Θοδωρής Μαλαγάρης είπε ότι πρόκειται μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις των τελευταίων χρόνων με έντονο παλμό στην οποία συμμετείχαν όλες οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες άλλα και φοιτητές. 

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της πορείας στο κέντρο της Αθήνας επικράτησε ένταση όταν οι εκπαιδευτικοί προσπάθησαν ανεπιτυχώς να περάσουν τον φραγμό στην Βασιλίσσης Σοφίας. 

Αίτημα των διαδηλωτών είναι να αποσυρθεί και να μη ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο, να καταργηθεί η τροπολογία για τη ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος με κάμερες, να αυξηθεί η χρηματοδότηση της Δημόσιας εκπαίδευσης από τον Κρατικό προϋπολογισμό και επίσης να ληφθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας «Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις» έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία στη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, καθώς υπέρ ψήφισαν οι Βουλευτές της ΝΔ, κατά,οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25.

Οι διαδηλωτές έδωσαν εκ νέου ραντεβού για αύριο, Τετάρτη ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, στις 19:00 έξω από τα Προπύλαια. 










Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter