Σε εξέλιξη το συλλαλητήριο για το Μακεδονικό με παρόντα τον Άνθιμο (Live Video+Photos)

Σε εξέλιξη το συλλαλητήριο για το Μακεδονικό με παρόντα τον Άνθιμο (Live Video+Photos)

Ελληνικές σημαίες, αρκετές από τις οποίες πλαστικές, παραδοσιακές φορεσιές, έφεδροι με τις στρατιωτικές στολές παραλλαγής, αναβάτες πάνω σε άλογα, πλήθος ιεραρχών, προεξάρχοντος του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου ο οποίος τελικά άλλαξε απόφαση και προσήλθε στην συγκέντρωση, και βέβαια αρκετή δόση εθνικισμού, συνθέτουν το σκηνικό στην παραλιακή λεωφόρο, μπροστά στο Λευκό Πύργο, όπου είναι ο τόπος διεξαγωγής του συλλαλητηρίου που διοργανώνεται κατά της χρήσης του όρου «Μακεδονία» από την ΠΓΔΜ.

Οι συγκεντρωμένοι φωνάζουν συνθήματα όπως «η Μακεδονία είναι ελληνική», αλλά και «ζήτω το έθνος», εκφράζοντας την αντίθεσή τους στη χρήση του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία της ΠΓΔΜ. 

Ο πρώτος ομιλητής που απηύθηνε σύντομο χαιρετισμό, προερχόμενος από την ομογένεια της Αμερικής, εξήρε το “έργο του Κώστα Καραμανλή” γύρω από το όνομα και το “βέτο στο Βουκουρέστι, ενώ δεν παρέλειψε να συστήσει στους συγκεντρωμένους να μη… δαιμονοποιούν τις ΗΠΑ και ότι οι Αμερικανοί είναι με το μέρος μας! Αντίθετα ο επόμενος ομιλητής, που εκπροσωπούσε την ποντιακή ομοσπονδία, αναφέρθηκε στο δικαίωμα αυτοδιάθεσης των λαών και στηλίτευσε τις παρεμβάσεις του ιμπεριαλισμού, όπως είπε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας κι αυτός ότι “η Μακεδονία είναι ελληνική”.

Όταν το λόγο πήρε ο πάτερ Ανδρέας Κεφαλογιάννης από την Κρήτη το σύνθημα που ακούγονταν ήταν… «Κρήτη Ελλάδα Μακεδονία». Ο ίδιος τόνισε ότι σε τέτοιες εκδηλώσεις δεν χωρούν ακρότητες, ακραίες φωνές, ούτε ο εθνικισμός. 

Το παρών δίνουν όλες οι ηλικίες, ενώ σύμφωνα με τους διοργανωτές εκατοντάδες λεωφορεία έχουν μεταφέρει κόσμο από όλη τη χώρα. Νωρίτερα σημειώθηκαν κάποια μικροεπεισόδια ανάμεσα σε κουκουλοφόρους και άτομα που προσέρχονταν στο συλλαλητήριο, χωρίς όμως τραυματισμούς. 

Κεντρικοί ομιλητές στην εκδήλωση είναι οι:

Στέργιος Καλόγηρος, Δημοσιογράφος, Κώστας Καραΐσκος, Δημοσιογράφος, π. Ανδρέας Κεφαλογιάννης, Νίκος Λυγερός, Στρατηγικός Σύμβουλος και Φραγκούλης Σ. Φράγκος, Στρατηγός ε.α. Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter