Σε εξέλιξη η κακοκαιρία σε όλη τη χώρα – Πλήττει ήδη την Αττική (LIVE)

Σε εξέλιξη η κακοκαιρία σε όλη τη χώρα – Πλήττει ήδη την Αττική (LIVE)

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία σε όλη τη χώρα με την Αθήνα να μην αποτελεί εξαίρεση.

Και η Αττική περιλαμβάνεται στις περιοχές που πλήττονται ήδη από την κακοκαιρία με χαρακτηριστικά την πτώση της θερμοκρασίας, τις βροχές και καταιγίδες.

Ιδιαίτερα για την Αττική και την Αθήνα η κακοκαιρία έρχεται μετά από ένα μακρύ καλοκαίρι που χαρακτηρίστηκε από υψηλές θερμοκρασίες με μικρές διακυμάνσεις. Όσον αφορά στην Αττική, αναμένονται βροχές, καταιγίδες και ενδεχομένως τοπικές χαλαζοπτώσεις από νωρίς το απόγευμα έως το βράδυ της Παρασκευής

Νωρίτερα την Παρασκευή, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία επικαιροποίησε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, γνωστοποιώντας τις περιοχές της χώρας όπου θα πέσουν βροχές, ενώ δεν θα λείψει το χαλάζι και οι κεραυνοί. Βροχή ξέσπασε στην Αττική, λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι.

Οι επόμενες ώρες

Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται ο υετός που αναμένεται τις απογευματινές/πρώτες βραδινές ώρες της Παρασκευής 10/11 καθώς και οι περιοχές με αυξημένη πιθανότητα χαλαζόπτωσης. Με μαύρες και λευκές κουκίδες σημειώνονται οι περιοχές με αυξημένη πιθανότητα χαλαζόπτωσης με χαλάζι μικρού μεγέθους ενώ με κόκκινα τρίγωνα σημειώνονται οι περιοχές με αυξημένη πιθανότητα χαλαζόπτωσης με χαλάζι μεγαλύτερου μεγέθους.

Τις επόμενες ώρες θα επηρεαστούν τα νησιά του Ιονίου, η δυτική Πελοπόννησος και βαθμιαία η υπόλοιπη δυτική χώρα. Τα φαινόμενα θα επεκταθούν σταδιακά προς τα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά καθώς και στο ανατολικό Αιγαίο, ενώ ενισχυμένοι θα είναι οι άνεμοι στα πελάγη.

Σύμφωνα πάντως με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο, το βράδυ του Σαββάτου θα υποχωρήσουν τα φαινόμενα που είναι σε εξέλιξη, με την Κυριακή να είναι μία μέρα μετάβασης.

Αν και χθες το meteo και οι μετεωρολόγοι ανέφεραν πως το δεύτερο διαδοχικό κύμα της κακοκαιρίας θα χτυπήσει τη Δευτέρα, ωστόσο, σήμερα, στην πρόγνωσή του ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος αναφέρει πως τελικά το κύμα θα χτυπήσει νωρίτερα

Αναλυτικά το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ:

Α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Παρασκευή (10-11-23)
α. Στο Ιόνιο (περιοχή Κεφαλλονιάς – Ζακύνθου – Ιθάκης – Λευκάδας) και από νωρίς το απόγευμα στη δυτική Πελοπόννησο (κυρίως Αχαΐα – Ηλεία).

β. Από τις απογευματινές ώρες στη δυτική Στερεά, τις υπόλοιπες περιοχές της Πελοποννήσου, πρόσκαιρα στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και την Εύβοια (κυρίως στα κεντρικά και νότια).

γ. Από το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου Λέσβος, Λήμνος, Χίος, το βόρειο Ιόνιο (περιοχή Κέρκυρας – Παξών) και την Ήπειρο.

Σάββατο (11-11-23)
α. Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου (κυρίως Χίο – Σάμο), στο βόρειο Ιόνιο (περιοχή Κέρκυρας – Παξών – Λευκάδας), την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη δυτική Στερεά, τα νότια τμήματα της ανατολικής Πελοποννήσου και τα Κύθηρα.

β. Από το μεσημέρι στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Μακεδονία και πιθανόν τη Θράκη.

γ. Από το βράδυ στα Δωδεκάνησα.

Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στις περισσότερες περιοχές και θα περιοριστούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα όπου θα εξασθενήσουν το πρωί της Κυριακής.

Β. Άνεμοι νοτίων διευθύνσεων εντάσεως τοπικά 8 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου (11-11-23) μέχρι αργά το απόγευμα.

Επισημαίνεται πως από το απόγευμα της Κυριακής (12-11-23) και μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας (13-11-23) νέο καιρικό σύστημα από τα βορειοδυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσει αρχικά τη δυτική Ελλάδα και τη Δευτέρα τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και το ανατολικό Αιγαίο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter