Σε εξέλιξη η μάχη με τις φλόγες στα Βίλια – Αναζωπυρώσεις στην Κερατέα

Σε εξέλιξη η μάχη με τις φλόγες στα Βίλια – Αναζωπυρώσεις στην Κερατέα

Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων για την οριοθέτηση της μεγάλης πυρκαγιάς στα Βίλια, η οποία έχει προκαλέσει, μεταξύ άλλων, τεράστια οικολογική καταστροφή, μετατρέποντας σε στάχτη στρέμματα πυκνού δάσους στο όρος Πατέρα.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής δρουν στα τρία πύρινα μέτωπα, τα οποία έχουν κατεύθυνση προς τα Μέγαρα, το όρος Πατέρα και την Οινόη.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η εικόνα έχει βελτιωθεί σε σχέση με τη Δευτέρα αλλά και τις πρωινές ώρες, ωστόσο οι επίγειες δυνάμεις συνεχίζουν αδιάκοπα τη μάχη της κατάσβεσης, με την κατάσταση να χαρακτηρίζεται ακόμη δύσκολη και επικίνδυνη.

Διαβάστε επίσης: Πυρκαγιά στα Βίλια: Μαίνεται η πύρινη λαίλαπα σε 3 μέτωπα – Καίγεται πυκνό δάσος στο Όρος Πατέρας (Photos)

Τα εναέρια κάνουν ρίψεις νερού στις εστίες, οι οποίες καίνε πυκνό παρθένο πευκοδάσος, σε μια περίμετρο πολλών χιλιομέτρων. Συνολικά θα επιχειρήσουν μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας 14 ελικόπτερα και 10 αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και τα δύο ρωσικά «Ιλιούσιν» και το Beriev-200.

Η εικόνα της πυρκαγιάς στα Βίλια από δορυφόρο (18:30) – Πηγή: zoom.earth

Παράλληλα, όσον αφορά τις επίγειες δυνάμεις, επιχειρούν 330 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων οκτώ (8) ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 115 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ, καθώς και δυνάμεις που έχουν διατεθεί από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα από την Πολωνία: 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, οι εστίες είναι δύσκολο να ελεγχθούν, καθώς το δάσος είναι πυκνό και απρόσιτο, χωρίς δρόμους για να μπορέσουν να πλησιάσουν τις εστίες οι ισχυρές επίγειες δυνάμεις που επιχειρούν σε όλη την περιοχή.

Παραμένουν σε επιφυλακή για αναζωπυρώσεις στην Κερατέα

Σε πολύ καλύτερη κατάσταση και σε ύφεση είναι η πυρκαγιά στην Λαυρεωτική, η οποία ουσιαστικά είναι οριοθετημένη, αλλά και εκεί υπάρχουν αναζωπυρώσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Νωρίτερα, μια μεγάλη αναζωπύρωση στην περιοχή του οικισμού Συντερίνα, σήμανε συναγερμό, αλλά αντιμετωπίστηκε από τα εναέρια μέσα, ενώ έκαναν ρίψεις και τα δύο «Ιλιούσιν» που ήταν ήδη στον αέρα και ήδη η φωτιά έχει πέσει και καταβάλλεται προσπάθεια για την κατάσβεση της.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter