Εκτός ελέγχου η φωτιά στη Χίο – Εκκενώθηκαν τρεις οικισμοί (Video)

Εκτός ελέγχου η φωτιά στη Χίο – Εκκενώθηκαν τρεις οικισμοί (Video)

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στη Χίο το πρωί της Πέμπτης και μαίνεται μέχρι αυτή την ώρα ανεξέλεγκτη.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής ενισχύονται συνεχώς με επίγεια και εναέρια μέσα ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από το astraparis.gr  η πυρκαγιά κινείται προς την περιοχή του Γιαννάκη, όπου υπάρχει πυκνή δασική βλάστηση.

Η φωτιά καίει σε δύο μέτωπα, ενώ μέχρι στιγμής έχουν εκκενωθεί τρεις οικισμοί, ο οικισμός Σιδηρούντα, ο οικισμός Κατάβαση από όπου και φαίνεται και να ξεκίνησε η πυρκαγιά και ο οικισμός Διεύχα.

Στο πλαίσιο της κατάσβεσης ένας πυροσβέστης λιποθύμησε από εισπνοή καπνών και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χίου για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Πώς ξεκίνησε η πυρκαγιά

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η φωτιά ξεκίνησε μέσα από τον οικισμό Κατάβαση, κάτι που θα διερευνηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος, ωστόσο δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε σπίτια, παρά το γεγονός ότι πέρασε μέσα από τις αυλές.

Να σημειωθεί ότι στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι 7 μποφόρ με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη προκειμένου να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο.

Πηγή: politischios.gr

Στην περιοχή βρίσκονται και  επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής.

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter