Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Δυναμική απάντηση ενάντια στα σχέδια της Κεραμέως για το άνοιγμα των σχολείων (Photos)

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Δυναμική απάντηση ενάντια στα σχέδια της Κεραμέως για το άνοιγμα των σχολείων (Photos)

Ολοκληρώθηκε το δυναμικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας που πραγματοποίησαν εκπαιδευτικά σωματεία, ομοσπονδίες και γονείς, με κύρια αιτήματα να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα προστασίας από την πανδημία στα σχολεία, να καλυφθούν οι ανάγκες των σχολείων, να καταργηθούν οι αντιεκπαιδευτικοί και αντεργατικοί νόμοι.

Οι εκπαιδευτικοί ζήτησαν μεταξύ άλλων την αραίωση των τμημάτων αλλά και τα μαζικά, δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία με ευθύνη του ΕΟΔΥ για όλους τους εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Σύμφωνα με τα πρωτόκολλα της κυβέρνησης στην περίπτωση κρούσματος όλοι οι μαθητές του τμήματος εκτός των εμβολιασμένων θα κάνουν τέσσερα τεστ την εβδομάδα δωρεάν: Δύο δωρεάν εργαστηριακά τεστ (rapid) και δύο δωρεάν αυτοδιαγνωστικά κάθε εβδομάδα.

Οι δε μαθητές που κάθονται κοντά στο συμμαθητή τους που νόσησε θα κάνουν εφτά δωρεάν τεστ, ένα τεστ κάθε ημέρα. Ωστόσο, σύμφωνα με την Νίκη Κεραμέως τα σχολεία δεν πρόκειται να κλείσουν ενώ για να κλείσει ένα τμήμα θα πρέπει να έχουν διαγνωστεί με κορονοϊό το 50% + 1 μαθητές.

Όσον αφορά τους γονείς που πιθανότατα να φοβηθούν αν στείλουν τα παιδιά τους σχολείο σε περίπτωση κρούσματος στην τάξη, θα πρέπει σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας να… ξεπεράσουν τους φόβους τους και να τα στείλουν κανονικά καθώς οι απουσίες θα προσμετρώνται κανονικά.

Στο συλλαλητήριο καλούσαν οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΟΙΕΛΕ, οι οποίες αναφέρονται στο νόμο που ψηφίστηκε το καλοκαίρι, αλλάζοντας ριζικά το τοπίο στην Εκπαίδευση, φέρνοντας κατηγοριοποίηση στα σχολεία μέσα από την αυτονομία και τον ασφυκτικό έλεγχο των εκπαιδευτικών μέσα από ένα σκληρό πλαίσιο ατομικής αξιολόγησης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter