Σε «φτηνό» ξενοδοχείο των Βρυξελλών ο Πουιτζντενόντ – Δεν αναμένεται σύντομα η επιστροφή του στην Ισπανία

Σε «φτηνό» ξενοδοχείο των Βρυξελλών ο Πουιτζντενόντ – Δεν αναμένεται σύντομα η επιστροφή του στην Ισπανία

Ο Βέλγος δικηγόρος του καθαιρεθέντος προέδρου της Καταλονίας Κάρλες Πουιτζντεμόντ, ο οποίος έχει κληθεί να παρουσιαστεί αύριο ενώπιον ισπανικού δικαστηρίου, δήλωσε ότι δεν αναμένει ο πελάτης του να επιστρέψει σύντομα στην Ισπανία.

«Δεν μου το έχει πει, αλλά με δεδομένη την κατάσταση δεν πιστεύω ότι θα επιστρέψει στην Ισπανία τις επόμενες εβδομάδες», δήλωσε ο Πολ Μπέκερτ στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο VTM αργά χθες Τρίτη.

Το Ανώτερο Δικαστήριο έχει κλητεύσει τον Πουιτζντεμόντ και 13 από τους καθαιρεθέντες υπουργούς της Καταλονίας να παρουσιαστούν ενώπιόν του αύριο και μεθαύριο. Ο γενικός εισαγγελέας έχει ζητήσει να τους ασκηθεί δίωξη για στάση και αποσχιστική δράση. Στη συνέχεια δικαστής θα αποφασίσει αν θα ζητήσει την προφυλάκισή τους.

Ο Πουιτζντεμόντ βρίσκεται στο Βέλγιο από το Σαββατοκύριακο, όπως και κάποιοι πρώην υπουργοί της κυβέρνησής του. Αν δεν παρουσιαστεί ενώπιον του δικαστηρίου, ενδέχεται να εκδοθεί ένταλμα για τη σύλληψή του. Ο ίδιος έχει τονίσει ότι θα επιστρέψει στην Ισπανία μόνο αν του δοθούν «εγγυήσεις» από την ισπανική κυβέρνηση.

Ο ίδιος πάντως έχει εγκατασταθεί σε ένα δωμάτιο των 70 ευρώ τη βραδιά, στο ξενοδοχείο τριών αστέρων Chambord , όπου ακούγεται ο θόρυβος του μετρό των Βρυξελλών, όπως είπε υπάλληλος του ξενοδοχείου, παρά το ότι κατηγορείται για κατάχρηση δημοσίου χρήματος.

Παρά το ότι το ξενοδοχείο παίρνει το όνομά του από το μεγαλοπρεπέστατο γαλλικό κάστρο Σαμπόρ στον Λίγηρα, στο οποίο είχε κατοικήσει μεταξύ άλλων ο εξόριστος βασιλιά της Πολωνίας Στανισλάς Λετσίνσκι και πεθερός του Λουδοβίκου 15ου από το 1725 έως το 1733, το ξενοδοχείο των Βρυξελλών παρέχει μάλλον λίγες ανέσεις για έναν εξόριστο σήμερα, πίσω από την κομψή του art deco πρόσοψη δεκαετίας του 1920.

Ωστόσο το κατάλυμα αυτό προσφέρει γρήγορη διαφυγή στον παρακείμενο σταθμό του μετρό…

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter