Σε γραμμή Ερντογάν ο Μητσοτάκης, ενοχλείται από τα κοινωνικά δίκτυα και τα θεωρεί πρόβλημα για τη Δημοκρατία! (Video)

Σε γραμμή Ερντογάν ο Μητσοτάκης, ενοχλείται από τα κοινωνικά δίκτυα και τα θεωρεί πρόβλημα για τη Δημοκρατία! (Video)

Εκνευρισμένος και σαφώς στριμωγμένος εμφανίστηκε στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα για την αστυνομική βία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όμως εμφανίστηκε ιδιαίτερα ενοχλημένος με τα κοινωνικά δίκτυα, κάτι αναμενόμενο αφού, σε αντίθεση με τα ΜΜΕ που προσπαθεί (επιτυχώς) να ελέγξει, δεν μπορεί να έχει το πάνω χέρι και στο διαδίκτυο (παρά τις ευχές και τις προσπάθειες).

Έτσι, μιλώντας στο Κοινοβούλιο, ούτε λίγο ούτε πολύ, τα χαρακτήρισε απειλή για τη Δημοκρατία αφού προφανώς όχι απλά δεν απηχούν και δεν αναμεταδίδουν τις απόψεις του, αλλά ξεσκεπάζουν την ίδια την πολιτική του, με πλήρη απόδειξη τις χιλιάδες αναρτήσεις με βίντεο και φωτογραφίες των τελευταίων ημερών που ανέτρεψαν την κυβερνητική προσπάθεια ωραιοποίησης. 

«Δημιουργούν στεγανά, στεγανά έντασης, όχι στεγανά διαλόγου. Στεγανά τα οποία ανατροφοδοτούν τα στερεότυπα τα οποία ήδη έχουν. Από τη μία και από την άλλη πλευρά. Κι αυτό είναι κακό για τη δημοκρατία μας, είναι κακό για το επίπεδο του διαλόγου μας», είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής, θυμίζοντας ολοκληρωτικά καθεστώτα Τουρκίας ή Βόρειας Κορέας.

«Είναι σημαντικό να εξηγήσουμε στους νέους μας ότι έτσι όπως λειτουργούν σήμερα τα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι αλγόριθμοι των μεγάλων πλατφορμών που χρησιμοποιούν στην ουσία αναπαράγουν και επιβραβεύουν τις όποιες απόψεις μπορεί ήδη να έχουν. Δημιουργούν στεγανά, στεγανά έντασης, όχι στεγανά διαλόγου. Στεγανά τα οποία ανατροφοδοτούν τα στερεότυπα τα οποία ήδη έχουν. Από τη μία και από την άλλη πλευρά. Κι αυτό είναι κακό για τη δημοκρατία μας, είναι κακό για το επίπεδο του διαλόγου μας. Διότι εγκλωβίζονται με αυτό τον τρόπο οι νέοι στις απόψεις τους χωρίς ν’ αναπτύξουν την κριτική τους σκέψη, χωρίς ν’ αμφισβητούν αυτό το οποίο βλέπουν, αυτό το οποίο οποιοσδήποτε μπορεί εντός εισαγωγικών να τους σερβίρει», είπε χαρακτηριστικά χωρίς καμία ντροπή ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η δήλωση αυτή έρχεται μία μέρα μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε στα social media με το hashtag #boycotGreekMedia, στο οποίο συμμετείχαν χιλιάδες χρήστες διαμαρτυρόμενοι για τα φαινόμενα κοπτοραπτικής και μονταζιέρας που παρατηρήθηκαν τις τελευταίες ώρες σε μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς αναφορικά με τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη.

Προφανώς για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τις λίστες Πέτσα, θα ήταν καλύτερα να ελέγχονται από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας όλες οι ιντερνετικές πλατφόρμες όπου θα προωθούσαν βίντεο με μοντάζ, όπως πρόσφατα στο Star ή η φιλοκυβερνητική προπαγάνδα του κάθε ΣΚΑΪ.

Ευτυχώς για τη Δημοκρατία, ακόμα η Νέα Δημοκρατία δεν έχει βάλει το χέρι της στο διαδίκτυο.

Τουλάχιστον όχι τόσο, όσο θέλει! 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter