Σε γραμμή εθνικής πόλωσης η ΝΔ λίγες ώρες πριν την ομιλία Τσίπρα στην Θεσσαλονίκη

Σε γραμμή εθνικής πόλωσης η ΝΔ λίγες ώρες πριν την ομιλία Τσίπρα στην Θεσσαλονίκη

Οξύνει τη ρητορική της για τη συμφωνία των Πρεσπών η ΝΔ, αλλάζοντας άρδην το πολιτικό της αφήγημα ενόσω επίκειται η ομιλία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.

Σαμαρικά από κοινού με προεδρικά στελέχη της Κ.Ο. ενσυνείδητα αναφέρονται εντός Κοινοβουλίου στον κίνδυνο δημιουργίας δήθεν -όπως την αποκαλούν οι ίδιοι…- μακεδονικής μειονότητας, καλλιεργώντας συνθήκες εθνικού διχασμού.

Ως κεντρική πολιτική επιλογή πλέον αξιολογείται η νέα γραμμή που εκφράζουν κοινοβουλευτικά στελέχη της ΝΔ για το ονοματολογικό, εγείροντας ζήτημα μακεδονικής μειονότητας. Η υιοθέτηση αυτής της θέσης σε συνδυασμό με τις ευθείες κατηγορίες περί μειοδοσίας και συναλλαγής της μη περικοπής των συντάξεων για το Μακεδονικό αποδεικνύουν ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να τζογάρει πολιτικά ακόμα και στο ενδεχόμενο πρόκλησης εθνικής πόλωσης για λόγους εξυπηρέτησης μικροκομματικών σκοπιμοτήτων.

Ο κακοφορμισμένος πολιτικός καμβάς ολοκληρώνεται με την άρνηση της ΝΔ να καταδικάσει τις αντισυγκεντρώσεις που έχουν προγραμματιστεί για τη σημερινή ομιλία του πρωθυπουργού, στις 7.30, στο Αλεξάνδρειο Αθλητικό Μέλαθρο.

Διαβάστε ακόμη: Η ΝΔ παίζει με τη φωτιά – Ανοίγει επισήμως ζήτημα διεκδίκησης και καθιέρωσης μακεδονικής μειονότητας

Ενσυνείδητες τοποθετήσεις

Την αρχή στην Ολομέλεια έκανε η Σοφία Βούλτεψη, η οποία έθεσε ζήτημα όχι μόνο διεκδίκησης αλλά και καθιέρωσης μακεδονικής μειονότητας στην χώρα. «Είναι ζήτημα χρόνου η διεκδίκηση και καθιέρωση Μακεδονικής μειονότητας στη Μακεδονία μας. Και η κυβέρνηση τα βρίσκει όλα ωραία» είπε επί λέξει. Όταν ο πρόεδρος της Βουλής την προειδοποίησε προκειμένου τα λεγόμενά της να μην συμπεριληφθούν στα πρακτικά, τότε εκείνη αρνήθηκε να ανασκευάσει. «Είπα ότι είναι ζήτημα χρόνου η διεκδίκηση και καθιέρωση» επανέλαβε και συμπλήρωσε: «Δεν το παίρνω πίσω γιατί ξέρετε πολύ καλά ότι 11/11 έγινε συνέδριο στο Ξινό Νερό Φλώρινας του «Ουράνιου Τόξου» που δήλωσαν ότι διεκδικούν μακεδονική μειονότητα και διδασκαλία μακεδονικής γλώσσας στα σχολεία. Και θα είστε εσείς υπεύθυνοι για αυτό».

Παίρνοντας τη σκυτάλη, ο κατά τ’ άλλα ήπιων τόνων Γ. Κεφαλογιάννης συνέχισε στο ίδιο μοτίβο καταδεικνύοντας ότι το δήθεν ζήτημα μακεδονικής μειονότητας μετατρέπεται σε προμετωπίδα κριτικής από τη ΝΔ. Ειδικότερα, αποκάλεσε επικίνδυνους τους χειρισμούς της κυβέρνησης, καθότι ανοίγουν τον δρόμο για δήθεν μακεδονική μειονότητα, ευθύνη που αποκλειστικά βαραίνει την κυβερνητική πλειοψηφία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter