Σε κακή κατάσταση η υγεία του Κώστα Σακκά – Για 8η ημέρα σε απεργία πείνας

Σε κακή κατάσταση η υγεία του Κώστα Σακκά – Για 8η ημέρα σε απεργία πείνας

Υπογλυκαιμικό σοκ υπέστη ο αναρχικός Κώστας Σακκάς ο οποίος βρίσκεται στην 8η ημέρα απεργίας πείνας. 

Όπως αναφέρει το athens.indymedia η διοίκηση της φυλακής του μετέφερε ότι σε περίπτωση που αρνηθεί τη μεταφορά του σε νοσοκομείο θα μεταχθεί δια της βίας κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας. 

Χθες Κυριακή, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της φυλακής αλλά σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετώπισε πρόβλημα υγείας που επέτασσε την μεταφορά του σε πιο οργανωμένο νοσοκομείο και έτσι μετέβη στο Θριάσιο, απ’ όπου, σύμφωνα με καταγγελία σε site του αντιεξουσιαστικού χώρου, τον έδιωξαν και τον έστειλαν πάλι πίσω στη φυλακή, καθώς αρνήθηκε τον ορό. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Κώστας Σακκάς με ανοιχτή επιστολή του σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, έχει καταγγείλει πως «στερείται σειρά βασικών του δικαιωμάτων”. Για αυτό ξεκίνησε απεργία πείνας, με αίτημα «να σπάσει το καθεστώς εξαίρεσης».

Η ανακοίνωση του ίδιου από τις 16/12

«Στους 6 μήνες που βρίσκομαι στις φυλακές Κορυδαλλού για δικαστικές υποχρεώσεις, μου έχει επιβληθεί ένα άτυπο καθεστώς εξαίρεσης, στερώντας μου το δικαίωμα στα ευεργετικά ημερομίσθια, αποκλείοντας με από τα εκπαιδευτικά προγράμματα, απαγορεύοντας μου να συμμετέχω σε οποιαδήποτε δραστηριότητα λαμβάνει χώρα στο εσωτερικό της φυλακής και η οποία μπορεί να λειτουργήσει επιβοηθητικά για την ποινική μου κατάσταση. Μου επιβάλλεται ουσιαστικά άτυπα μια πρώτη ποινή πριν ακόμα ακούσω την ετυμηγορία των δικαστών.

Από σήμερα 16/12 ξεκινάω απεργία πείνας με αίτημα να σπάσει το καθεστώς εξαίρεσης στο οποίο βρίσκομαι.

Καμία εξαίρεση για κανέναν κρατούμενο απο αυτά που στο παρελθόν έχουμε κερδίσει με αγώνες.

ΚΩΣΤΑΣ ΣΑΚΚΑΣ

16/12, Φυλακές Κορυδαλλού»

Ο Κώστας Σακκάς  συνελήφθη πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 2010, κατηγορούμενος για εμπλοκή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Τέσσερα χρόνια μετά το 2014 αθωώθηκε τελεσίδικα. Τον Ιούνιο του 2019 συνελήφθη μετά από απόπειρα ληστείας ΑΤΜ στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και από τότε παραμένει κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter