«Σε καλό κλίμα» η συνάντηση Τσίπρα με ΠΟΕ-ΟΤΑ

«Σε καλό κλίμα» η συνάντηση Τσίπρα με ΠΟΕ-ΟΤΑ

Και οι δύο πλευρές δήλωσαν μετά τη συνάντηση πως «πραγματοποιήθηκε σε «καλό κλίμα» ενώ συζητήθηκαν και νέες προτάσεις που θα ενσωματωθούν στη σχετική τροπολογία που έχει κατατεθεί στη Βουλή. Έγινε επίσης σαφής η θέση της Κυβέρνησης ότι η αποκομιδή των απορριμμάτων πρέπει να γίνεται με ίδια μέσα των δήμων και όχι από ιδιώτες εργολάβους.

«Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα», δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Νίκος Τράκας βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου. Όπως ανέφερε, στο τραπέζι τέθηκαν νέες προτάσεις, οι οποίες συζητήθηκαν.

Όπως ανέφερε, στο τραπέζι τέθηκαν νέες προτάσεις, οι οποίες συζητήθηκαν. Τώρα θα πάμε στην Εκτελεστική Επιτροπή να τις αξιολογήσουμε και στην επόμενη ώρα θα πάρουμε την απόφασή μας, πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν αποκαταστάθηκε το κλίμα με τον ΥΠΕΣ, είπε πως «σε έναν αγώνα δεν έχουμε τίποτα με κανέναν, κάναμε έναν αγώνα». Πρόσθεσε πως στην τροπολογία υπήρξαν βελτιώσεις με την προσπάθεια που έγινε από την ΠΟΕ – ΟΤΑ.

Απαντώντας στη ερώτηση αν σε σχέση με το χθεσινό συγκρουσιακό κλίμα τα πράγματα ήταν καλύτερα, απάντησε θετικά.

Ανάλογη ήταν και η ανακοίνωση από το Γραφείο τύπου του Πρωθυπουργού:

«Κατά τη διάρκεια της εποικοδομητικής συνάντησης συζητήθηκαν νέες προτάσεις εκ μέρους της Κυβέρνησης, οι οποίες και θα ενσωματωθούν άμεσα στην σχετική τροπολογία που έχει κατατεθεί στη Βουλή.

1. Μετά τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο της τροπολογίας που έχει κατατεθεί, βελτιώνονται οι όροι για τη συμμετοχή των συμβασιούχων εργαζομένων στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, με την πλήρη απαλοιφή του ηλικιακού ορίου.

2. Οι υφιστάμενοι συμβασιούχοι εργαζόμενοι θα μοριοδοτηθούν, σύμφωνα και με όσα προβλέπει η τροπολογία, ενώ άμεση αναμένεται η σύναψη των νέων συμβάσεων για τη συνέχιση της εργασίας τους.

3. Κατέστη επίσης, σαφές ότι οι περίπου 2.500 θέσεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα, τις οποίες μέχρι στιγμής έχουν αιτηθεί οι δήμοι και έχουν ήδη εγκριθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών, αποτελεί τη βάση εκκίνησης, καθώς οι πραγματικές ανάγκες των δήμων σε προσωπικό καθαριότητας είναι πολύ μεγαλύτερες.

4. Τέλος, σαφής θέση της Κυβέρνησης, για την οποία θα υπάρξει μέριμνα, είναι ότι η αποκομιδή των απορριμμάτων πρέπει να γίνεται με ίδια μέσα των δήμων και όχι από ιδιώτες εργολάβους.»

Μικρής έντασης επεισόδια λίγο πριν τη συνάντηση:

Μικρής έντασης επεισόδια σημειώθηκαν έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, όταν εργαζόμενοι της ΠΟΕ-ΟΤΑ προσπάθησαν να περάσουν την είσοδο του μεγάρου και απωθήθηκαν από τους αστυνομικούς.

Σήμερα επίσης συζητείται στη Βουλή η τροπολογία του υπουργού εσωτερικών που κατατέθηκε χθες το βράδυ.

Ο υπουργός Πάνος Σκουρλέτης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέες βελτιώσεις στην τροπολογία μέχρι τη στιγμή που θα εισαχθεί για ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής.

Ο ίδιος μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε πως δεν πρόκειται να χάσει τη δουλειά του κανένας συμβασιούχος στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων.

Αναφερόμενος στην τροπολογία είπε ότι το όριο ηλικίας για συμμετοχή στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για τις μόνιμες προσλήψεις αυξάνεται από τα 45 στα 50 έτη, ενώ έκανε λόγο και για λελογισμένη μοριοδότηση καθώς δεν επιτρέπεται να διεξαχθεί κάποιος κλειστός, φωτογραφικός διαγωνισμός.

Πρόσθεσε ότι η τροπολογία δίνει τη δυνατότητα στους δήμους να επικαιροποιήσουν τα οργανογράμματά τους και εκτίμησε ότι όταν συμβεί αυτό τότε ο αριθμός των 2.500 κενών στην καθαριότητα ενδεχομένως να διπλασιαστεί.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter