«Σε καμία περίπτωση» δεν σκέφτεται παραίτηση ο Μητσοτάκης

Οι στιγμές χαλάρωσης του Κυριάκου Μητσοτάκη τελείωσαν και από την Τετάρτη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και την Παρασκευή στην Ολομέλεια ξεκινάει ο Γολγοθάς, στον οποίο ο ίδιος κουβαλάει τον… εαυτό του και τα πεπραγμένα του στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Σκέφτηκε ποτέ την παραίτηση; Αν πιστέψουμε τον Γιάννη Οικονόμου, «σε καμία περίπτωση».

«Φοβάστε νέες αποκαλύψεις για παρακολουθήσεις πολιτικών, δημοσιογράφων ή άλλων πολιτών; Έχει σκεφτεί ο Πρωθυπουργός την παραίτηση;» ήταν η ερώτηση του δημοσιογράφου του documentonews.gr, Μηνά Κωνσταντίνου στον κυβερνητικό εκπρόσωπο κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών της Τρίτης, μία από τις πιο δύσκολες ενημερώσεις που έχει περάσει ο Γιάννης Οικονόμου στον θώκο του εκπροσώπου του Μεγάρου Μαξίμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έσπευσε να απαντήσει άμεσα στο ερώτημα για τις σκέψεις παραίτησης Μητσοτάκη, δίνοντας όμως μια λακωνικότατη απάντηση πως «σε καμία περίπτωση», χωρίς άλλες προεκτάσεις και συνεχίζοντας με το ζήτημα των ενδεχόμενων νέων αποκαλύψεων, όπου πάσχισε να βγάλει τον πρωθυπουργό από το κάδρο κάθε ευθύνης.

«Ο Πρωθυπουργός με τη δήλωσή του ήταν απολύτως ξεκάθαρος σε ό,τι αφορά στο συγκεκριμένο περιστατικό. Και πρώτοι εμείς δεν θέλουμε να υπάρχει καμία σκιά σε ό,τι αφορά τα ζητήματα αυτά. Ο τρόπος με τον οποίο θα κινηθεί η Κυβέρνηση στο θέμα της νόμιμης επισύνδεσης του κ. Ανδρουλάκη, όπως περιέγραψα και προηγουμένως, θα είναι ένας τρόπος θεσμικός. Θέλουμε πλήρη αποσαφήνιση και αυτήν την τακτική θα ακολουθήσουμε σε αντίθεση με όλους όσοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν αυτήν την επιχειρησιακή αστοχία, κύκλους, χώρους, κόμματα, πρόσωπα, για να προάγουν τις δικές τους πολιτικές ή κομματικές ατζέντες. Η Κυβέρνηση θεσμικά, δημοκρατικά, όπως επιβάλλουν  το Σύνταγμα και οι νόμοι θα συμβάλει, έτσι ώστε να μη μείνει καμία σκιά στην υπόθεση αυτή» ήταν η συνέχεια, ενώ ακολούθως σφυροκοπήθηκε από ερωτήσεις για το εάν επίκεινται νέες αποκαλύψεις παρακολουθήσεων δημοσιογράφων, πολιτικών και άλλων πολιτών.

«Δεν είναι σε γνώση του Πρωθυπουργού ή της Κυβέρνησης καμία άλλη νόμιμη επισύνδεση πολιτικού προσώπου» απάντησε αμέσως μετά σε σχετική ερώτηση. «Δεν είναι σε γνώση της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού αντίστοιχο ζήτημα με αυτό του κ. Ανδρουλάκη νόμιμης επισύνδεσης» λίγο πιο μετά ακόμα πιο απόλυτα.

Παίρνει τα μέτρα του ενόψει νέων αποκαλύψεων; Δηλώνει όλο και περισσότερο την ακαταλληλότητά του, αφού αδυνατούσε να ελέγξει την ΕΥΠ που είχε υπό την εποπτεία του; Όλα αυτά θα φανούν το προσεχές διάστημα.

Πάντως αυτό το «σε καμία περίπτωση» για το ενδεχόμενο παραίτησης του Κυρ. Μητσοτάκη καλό είναι να το κρατήσουμε. Είναι πολύ πιθανό να εξελιχθεί σε… συλλεκτική δήλωση του Οικονόμου.

Συλλεκτική δήλωση Οικονόμου: «Σε καμία περίπτωση» δεν παραιτείται ο Μητσοτάκης