Σε καραντίνα 13.500 άνθρωποι στην Ερμιονίδα Αργολίδας

Σε καραντίνα 13.500 άνθρωποι στην Ερμιονίδα Αργολίδας

Περισσότεροι από 13.500 είναι οι κάτοικοι της Ερμιονίδας στην Αργολίδα οι οποίοι βρίσκονται πλέον σε υγειονομικό περιορισμό, για λόγους δημόσιας υγείας, στο πλαίσιο της αποφυγής της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19.

Σε καραντίνα από τις 8 το βράδυ της Τρίτης (21.4.2020) και για δεκατέσσερεις ημέρες (έως τις 5 Μαΐου 2020) τίθεται ο δήμος Ερμιονίδας στην Αργολίδα, μετά τον εντοπισμό 150 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε ξενοδοχείο στο Κρανίδι όπου διαμένουν 500 μετανάστες και πρόσφυγες. Ήδη έγγραφο με την ένδειξη «κατεπείγον» εστάλη από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στις αρμόδιες Αρχές στην Πελοπόννησο, ενημερώνοντας αναλυτικά για τη λήψη επιπλέον περιοριστικών μέτρων στο Δήμο Ερμιονίδας, που περιλαμβάνει διοικητικά το Κρανίδι, που είναι και η έδρα του Δήμου, την Ερμιόνη, το Πόρτο Χέλι, την Κοιλάδα, τα Δίδυμα, τους Φούρνους, το Ηλιόκαστρο και την Θερμησία.

Δείτε επίσης: Σε καραντίνα ο δήμος Ερμιονίδας μετά τα 150 θετικά κρούσματα κορονοϊού στη δομή Κρανιδίου

Όπως σημειώνεται στο έγγραφο (Αρ.Πρωτ.: 9068-21.4.2020) που υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου, αποφασίστηκαν τα εξής:

-Απαγορεύεται η κυκλοφορία των πολιτών καθημερινά από ώρα 20:00 ως ώρα 08:00 της επομένης

– Αναστέλλεται η δυνατότητα των κατ ́ εξαίρεση μεμονωμένων μετακινήσεωντου πεδίου Β4 που αφορά «Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη». Η παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη, θα πραγματοποιηθεί με μέριμνα των δημοτικών Αρχών μέσω των προγραμμάτων «Βοήθεια στο Σπίτι»

-Αναστέλλεται η δυνατότητα των κατ ́ εξαίρεση μεμονωμένων μετακινήσεων του πεδίου Β5που αφορά «Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις». Επιτρέπεται μόνο η μεμονωμένη μετακίνηση για μετάβαση σε κηδεία και μόνο των συγγενών με α ́ βαθμό συγγένειας με τον θανόντα-ούσα.

-Αναστέλλεται η δυνατότητα των κατ ́ εξαίρεση μεμονωμένων μετακινήσεων του πεδίου Β6 που αφορά «Σύντομη μετακίνηση, κοντά στην κατοικία μου, για ατομική σωματική άσκηση (εξαιρείται οποιαδήποτε συλλογική αθλητική δραστηριότητα) ή για τις ανάγκες κατοικιδίου ζώου». Επιτρέπεται μόνο η σύντομη μετακίνηση για δεκαπέντε λεπτά της ώρας (15 ́) για τις ανάγκες κατοικιδίου ζώου και μόνο περιμετρικά της οικίας.

-Αναστέλλεται η λειτουργία κάθε είδους υπαίθριου εμπορίου συμπεριλαμβανόμενης και της αναστολής λειτουργίας των Λαϊκών Αγορών.

-Λαμβάνονται επιπλέον μέτρα κατά τη λειτουργία των υπεραγορών (Super Market) και συγκεκριμένα με ευθύνη των διοικήσεών τους, η προσέλευση των καταναλωτών γίνεται διασφαλίζοντας ότι τηρείται η αναλογία του ενός ατόμου ανά 20 τ.μ και με ελάχιστη απόσταση τα δύο μέτρα μεταξύ τους

-Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα συνεργαστεί με το δήμο Ερμιονίδας για την εφαρμογή των επιπλέον περιοριστικών μέτρων της κυκλοφορίας των πολιτών

-Η Περιφερειακή Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Πελοποννήσου τίθεται σε εγρήγορση για τυχόν συνδρομή στο έργο του Δήμου Ερμιονίδας, σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.

-Την επιτήρηση των μέτρων, τη διαπίστωση παραβάσεων και την επιβολή διοικητικών κυρώσεων αναλαμβάνει η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου (ΓΕ.ΠΑ.Δ.)

-Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (Γ.Ε.ΕΘ.Α.) θα διαθέσει δυο σκηνές για τη λήψη κλινικών δειγμάτων για εργαστηριακή διερεύνηση και μια σκηνή για καταγραφή και διοικητική υποστήριξη.

-Η 6η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) Πελοποννήσου Ιονίων Νήσων Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας θα ενισχύσει το Κέντρο Υγείας Κρανιδίου, με δυο Παθολόγους, δυο Ακτινολόγους, δυο Μικροβιολόγους και τέσσερα άτομα Νοσηλευτικό προσωπικό ενώ το ΕΚΑΒ θα διαθέσει εκεί ένα ασθενοφόρο.

-Οι αρμόδιες υπηρεσίες Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Δήμο Ερμιονίδας αναλαμβάνουν να εξασφαλίσουν την ελάχιστη απαραίτητη δραστηριότητα των αγροτών στο πλαίσιο των αναγκαίων για την εποχή γεωργικών και κτηνοτροφικών δραστηριοτήτων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter