Σε καραντίνα δύο εβδομάδων ο Λίβανος – Απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα

Σε καραντίνα δύο εβδομάδων ο Λίβανος – Απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα

Το υπουργείο Εσωτερικών του Λιβάνου έδωσε εντολή σήμερα σε όλες τις επιχειρήσεις της χώρας να κλείσουν για δύο εβδομάδες και επέβαλε απαγόρευση της κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια της νύχτας, αρχής γενομένης από την Παρασκευή, μετά την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 στη χώρα.

Με τη σημερινή απόφαση, θα επιτρέπεται να συνεχιστεί ο καθαρισμός των συντριμμιών, να γίνονται επισκευές και να μοιράζεται βοήθεια στις συνοικίες που ισοπεδώθηκαν από την έκρηξη στη Βηρυτό. Το διεθνές αεροδρόμιο θα παραμείνει ανοιχτό όμως οι ταξιδιώτες θα πρέπει να υποβάλλονται σε μοριακό τεστ πριν επιβιβαστούν σε αεροσκάφη.

Τα κρούσματα σε καθημερινή βάση τις τελευταίες ημέρες ξεπερνούν τα 400. Συνολικά, από τον Φεβρουάριο, έχουν καταγραφεί 9.337 μολύνσεις και 105 θάνατοι στη χώρα.

Εν μέσω της βαθιάς οικονομικής κρίσης, ο Λίβανος έδινε μάχη να περιορίσει την εξάπλωση της ασθένειας πριν από τη φονική έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού που σκότωσε 178 ανθρώπους και οδήγησε στην παραίτηση της κυβέρνησης. Από την έκρηξη υπέστησαν ζημιές πολλά νοσοκομεία και τα υπόλοιπα κατακλύστηκαν από τους 6.000 τραυματίες. Σχεδόν τα μισά από τα 55 ιατρικά κέντρα σε όλη την πρωτεύουσα έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας.

Κατά τη διάρκεια της καραντίνας θα παραμείνουν κλειστές όλες οι αγορές, τα εμπορικά κέντρα, τα γυμναστήρια και οι πισίνες, μεταξύ άλλων. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα ισχύει από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 6 το πρωί και από αυτήν θα εξαιρούνται μόνο οι εργαζόμενοι στον ιατρικό τομέα και την παραγωγή τροφίμων, ο στρατός, οι διπλωμάτες και οι δημοσιογράφοι.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter