Σε καραντίνα και οι Τσέχοι – Κλείνουν σχολεία, απαγορεύονται δημόσιες συγκεντρώσεις

Σε καραντίνα και οι Τσέχοι –  Κλείνουν σχολεία, απαγορεύονται δημόσιες συγκεντρώσεις

Η κυβέρνηση της Εσθονίας αποφάσισε να κλείσει τα σχολεία και να απαγορεύσει τις δημόσιες συγκεντρώσεις έως την 1η Μαΐου προκειμένου να περιορίσει την εξάπλωση του κορονοϊού και είπε σήμερα ότι εργάζεται για να παράσχει οικονομική υποστήριξη ώστε να βοηθήσει επιχειρήσεις που δοκιμάζονται σε τομείς όπως ο τουρισμός.

«Σαφέστατα είμαστε έτοιμοι να αυξήσουμε τις δημόσιες επενδύσεις ώστε να αποτρέψουμε περικοπές θέσεων εργασίας», δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιούρι Ράτας σε συνέντευξη Τύπου.

Σε μια ανακοίνωση η κυβέρνηση δήλωσε ότι θα σταματήσει την πώληση πακέτων για κρουαζιέρες στη διαδρομή Ταλίν-Στοκχόλμη, μια είδηση που προκάλεσε πτώση της μετοχής της ναυτιλιακής εταιρίας Tallink, η οποία πραγματοποιεί το δρομολόγιο, κατά 6%, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2015.

Η Εσθονία έχει καταγράψει μέχρι τώρα 41 κρούσματα του κορονοϊού και είναι μία από τις τουλάχιστον 115 χώρες που παρουσιάζουν κρούσματα. Η κυβέρνηση δήλωσε επίσης πως οι ταξιδιώτες από χώρες όπως η Ιταλία, η Κίνα, το Ιράν, η Νότια Κορέα, η Ιαπωνία και η Σιγκαπούρη, και τμήματα της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ισπανίας θα υπόκεινται σε απομόνωση δύο εβδομάδων.

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση της Τσεχίας θα απαιτήσει από όσους επιστρέφουν από χώρες υψηλού κινδύνου να τεθούν σε καραντίνα, διευρύνοντας μια απαίτηση η οποία μέχρι τώρα εφαρμοζόταν μόνο σε όσους επέστρεφαν από την Ιταλία, ανέφερε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Τόμας Πέτριτσεκ στο Twitter.

Στον σημερινό κατάλογο κατονομάζονται 15 χώρες υψηλού κινδύνου, περιλαμβανομένων των γειτονικών χωρών Γερμανία και Αυστρία, είπε ο Πέτριτσεκ. Ο ίδιος ανακάλεσε προηγούμενη ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία ο κατάλογος περιελάμβανε επίσης τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ιαπωνία και την Ελλάδα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter