Σε καραντίνα μπαίνει η Γαλλία; – Απόψε διάγγελμα Μακρόν

Σε καραντίνα μπαίνει η Γαλλία; – Απόψε διάγγελμα Μακρόν

Από τα μεσάνυκτα του Σαββάτου προς Κυριακή οι Γάλλοι δεν έχουν στη διάθεσή τους τους περισσότερους δημόσιους χώρους και τα πάρκα. Παράλληλα καλούνται να εντείνουν την τηλεεργασία και παράλληλα να ασχοληθούν με τα παιδιά τους που μένουν στο σπίτι. 

Αλλά και στη Γαλλία, όπως στην Ελλάδα, χθες Κυριακή, οι Γάλλοι αψήφισαν τους περιορισμούς και βγήκαν έξω. 

Όπως φαίνεται, πρέπει να αναμένουν πιο ριζοσπαστικά μέτρα. Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αναμένεται να αναφερθεί σε έναν ολικό ή μερικό περιορισμό – μπορείτε να το ονομάσετε και καραντίνα – όλου ή ενός μέρους του πληθυσμού.

Θα εμφανιστεί στα κανάλια, απόψε στις 8 το βράδυ, ώρα Γαλλίας.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Ολιβιέρ Βεράν, ο απολογισμός της επιδημίας χθες ήταν 127 νεκροί -με αύξηση 36 ακόμα θανάτων και 5.423 κρούσματα με μια αύξηση 900ων μέσα σε μια μέρα…

Η κατάσταση της επιδημίας του κορονοϊού στη Γαλλία είναι «πολύ ανησυχητική» και «επιδεινώνεται πολύ γρήγορα» δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής Υγείας, Ζερόμ Σαλομόν εκφράζοντας τον φόβο κορεσμού των νοσοκομείων.

Θα ήταν «καταστροφικό» αν οι γιατροί στη Γαλλία φτάσουν στο σημείο να χρειάζεται να επιλέγουν σε ποιους ασθενείς θα σώσουν τη ζωή, υπογράμμισε ο Σαλομόν.

«Για τον λόγο αυτό πρέπει να κάνουμε τα πάντα ώστε να περιοριστεί ο ρυθμός εξάπλωσης της επιδημίας», τόνισε ο Σαλομόν, απευθύνοντας ξανά έκκληση στους Γάλλους να παραμείνουν στα σπίτια τους.

«Μείνετε σπίτι σας, είναι τόσο απλό», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Εξάλλου ο Σαλομόν εξέφρασε τη λύπη του που πολλοί Παριζιάνοι βγήκαν έξω σε μεγάλους αριθμούς χθες, Κυριακή. «Πολλοί άνθρωποι δεν έχουν κατανοήσει ότι πρέπει να μείνουν σπίτι τους και ο μικρός αριθμός των ατόμων που ακολούθησαν τη συμβουλή αυτή σημαίνει ότι δεν επιτυγχάνουμε στον περιορισμό της επιδημίας», εξήγησε.

Πηγή: Le Monde, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter