Σε καραντίνα ολόκληρη πτήση από Ζάκυνθο προς Ουαλία

Σε καραντίνα ολόκληρη πτήση από Ζάκυνθο προς Ουαλία

Σε υποχρεωτική καραντίνα μπήκαν οι περίπου 180 επιβάτες πτήσης τσάρτερ του ταξιδιωτικού οργανισμού Tui από τη Ζάκυνθο προς το Κάρντιφ της Ουαλίας, αφού σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, επιβάτες της πτήσης βρέθηκαν θετικοί στον κορονoϊό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC αλλά και του Guardian, τα κρούσματα προέρχονται από τρεις διαφορετικές ομάδες ατόμων που ήταν στο αεροπλάνο, που πέταξε με πτήση της TUI από το ελληνικό νησί, στις 25 Αυγούστου.

Η Στέφανι Γουάιτφιλντ δήλωσε στο BBC ότι, η πτήση της TUI ήταν γεμάτη από «”covidiots” – αυτούς που δεν τηρούν τα απαραίτητα μέτρα θέτοντας σε κίνδυνο τους άλλους – και το πλήρωμα ήταν ανίκανο και δεν μπορούσε να νοιάζεται λιγότερο».

Η Δημόσια Υγεία της Ουαλίας (PHW) δήλωσε ότι, 16 επιβάτες της πτήσης 6215 από το ελληνικό νησί της Ζακύνθου προς το Κάρντιφ, βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Ένας από τους επιβάτες της πτήσης για Κάρντιφ δήλωσε στο BBC ότι «η πτήση ήταν μια τραγωδία. Ο τύπος που καθόταν δίπλα μου είχε κατεβασμένη τη μάσκα στον λαιμό του. Το πλήρωμα όχι μόνο δεν τον επανέφερε στην τάξη αλλά του έδωσε και δωρεάν ποτό όταν είπε ότι γνώριζε ένα από τα μέλη του.»

Τη Δευτέρα η Tui ανακοίνωσε ότι θα διεξαγάγει έρευνα γιατί το πλήρωμα δεν τήρησε τις απαραίτητες προφυλάξεις, με βάση τις καταγγελίες των επιβατών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter