Καραντίνα πέντε ημερών για όσους έρθουν σε επαφή με κρούσμα προτείνουν οι επιστήμονες

Καραντίνα πέντε ημερών για όσους έρθουν σε επαφή με κρούσμα προτείνουν οι επιστήμονες

Όπως επιβεβαίωσε ο ίδιος ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, σε συνέντευξή του στο CNN Greece, οι ημέρες καραντίνας μειώνονται στις πέντε για άτομα που ήρθαν σε επαφή με κρούσματα.

Μεταξύ άλλων, εξήγησε πώς πρέπει να δράσει κανείς εάν επιβεβαιωθεί ότι είναι θετικός στον ιό, αλλά και τι πρέπει να κάνει κάποιος που έχει έρθει σε επαφή με κρούσμα.

Όπως παραδέχεται, μειώνονται στις μισές οι ημέρες  που πρέπει κανείς να παραμείνει σε καραντίνα στην περίπτωση που έρθει σε επαφή με άτομο που έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό, δηλαδή στις πέντε αντί για τις δέκα ημέρες όπως ανέφεραν οι συστάσεις, παρά το γεγονός ότι τα κρούσματα το επόμενο δεκαήμερo συνολικά, θα ξεπεράσουν κατά πολύ τις 300.000 λόγω της μετάλλαξης Όμικρον, όπως επισήμανε.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι κάποιος που έχει θετικό rapid test ή pcr τεστ, θα πρέπει για πέντε ημέρες να παραμείνει στο σπίτι του και εάν  έχει συμπτώματα και ιδίως πυρετό, μετά την πάροδο αυτού του χρονικού διαστήματος, θα πρέπει να παραμείνει σπίτι μέχρι να περάσουν τελείως τα συμπτώματα, χωρίς να παίρνει φάρμακα.

«Ο χρόνος εκδήλωσης της  Όμικρον και των συμπτωμάτων είναι μικρότερος έναντι των άλλων μεταλλάξεων», εξήγησε χαρακτηριστικά, δίχως ωστόσο να γνωρίζουμε εάν αλλάζουν οι ημέρες της απομόνωσης σε περίπτωση που γίνεται λόγος για κρούσματα που δεν ανήκουν στην συγκεκριμένη παραλλαγή της νόσου.

Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, τόνισε την αναγκαιότητα της επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού σε όλους τους ενήλικες, καθώς και της αναθεώρησης του τρόπου λειτουργίας των σχολείων, μιας και παρά τα νέα δεδομένα των μολύνσεων δεν έχει συζητηθεί κάτι διαφορετικό από πλευράς επιτροπής.

Μάλιστα, σημείωσε ότι «το self test δεν έχει σημασία εφόσον υπάρχουν συμπτώματα. Το δεχόμαστε ως αρνητικό το self test στην περίπτωση που δεν υπάρχουν συμπτώματα, αλλά δεν έχει την αξιοπιστία που έχει το rapid test ή την αξιοπιστία του μοριακού διαγνωστικού ελέγχου».

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter