Σε καραντίνα το ΚΥΤ Σάμου μετά τον εντοπισμό δύο κρουσμάτων κορονοϊού

Σε καραντίνα το ΚΥΤ Σάμου μετά τον εντοπισμό δύο κρουσμάτων κορονοϊού

Συναγερμός σήμανε και στο ΚΥΤ Σάμου καθώς και εκεί εντοπίστηκαν δύο κρούσματα του νέου κορονοϊού. 

Τα κρούσματα εντοπίστηκαν σε δύο αιτούντες άσυλο: μία γυναίκα και έναν άνδρα αφρικανικής καταγωγής με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στις υγειονομικές αρχές και να τεθεί το ΚΥΤ σε υγειονομικό αποκλεισμό για δύο εβδομάδες.

Με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ξεκίνησε η ενδελεχής ιχνηλάτηση των επαφών τους με σκοπό την απομόνωσή τους, ενώ διενεργούνται εκτεταμένοι έλεγχοι στους διαμένοντες στο ΚΥΤ, το οποίο, με σχετική απόφαση του ΕΟΔΥ τέθηκε σε πλήρη υγειονομικό αποκλεισμό μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου.

Αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται, από σήμερα το πρωί, έξω από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Σάμου και έχουν αποκλείσει την είσοδο του κέντρου.

Πρόκειται για τα πρώτα περιστατικά που καταγράφονται στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Βαθύ της Σάμου.

O δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Γιώργος Στάντζος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αιτούμαστε από τη Πολιτεία την εφαρμογή όλων των απαραίτητων μέτρων για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Ως Δήμος, προβαίνουμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, σε συνεργασία με τις Αρχές. Οι Σαμιώτες, που έχουμε αντέξει σε δύσκολες συνθήκες διαχείρισης του προσφυγικού, παραμένουμε ψύχραιμοι και ενωμένοι, για να μείνουμε ασφαλείς…»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter