Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ιεράπετρα – Χτυπήθηκε από πρωτοφανή ανεμοθύελλα

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ιεράπετρα – Χτυπήθηκε από πρωτοφανή ανεμοθύελλα

Tην κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για ένα μήνα, του δήμου Ιεράπετρας και περιοχών-κοινοτήτων των δήμων Σητείας και Βιάννου που επλήγησαν από την σφοδρή ανεμοθύελλα καταγράφοντας ζημιές στην αγροτική παραγωγή και τις θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις, υπέγραψε σήμερα ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, μετά από εξουσιοδότηση του γενικού γραμματέα Πολικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη.

Ο περιφερειάρχης, σε συνάντηση που έγινε σήμερα στο δημαρχείο Ιεράπετρας αλλά και σε επίσκεψή του σε καταστραμμένες παραγωγές και θερμοκήπια της περιοχής, εξέφρασε τη στήριξη της Περιφέρειας στους πληγέντες παραγωγούς από την σφοδρή ανεμοθύελλα, τονίζοντας σε δηλώσεις του: «Το πρώτο βήμα έγινε και αυτό οφείλεται στην καλή συνεργασία που έχουμε ως Περιφέρεια με τους δήμους, τους βουλευτές, τους φορείς που ζήτησαν να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι πληγείσες περιοχές, και τώρα πάλι όλοι μαζί να διεκδικήσουμε κεντρικά την στήριξη-οικονομική βοήθεια των αγροτών που έχασαν τις περιουσίες τους, ώστε να μπορούν να «σταθούν» και πάλι στα «πόδια» τους και να καλλιεργήσουν».

Χαρακτήρισε μάλιστα θετική την άμεση εξουσιοδότηση που έδωσε στην Περιφέρεια Κρήτης, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας που ήταν και αίτημα των δημάρχων, των βουλευτών, αγροτικών φορέων, παραγωγών. Από την πλευρά τους, οι πληγέντες αγρότες χαρακτήρισαν “πρωτοφανείς” τις καταστροφές που έχουν υποστεί τα θερμοκήπια και η αγροτική τους παραγωγή, ενώ χαρακτηριστική ήταν δήλωση καλλιεργητή που είπε με απόγνωση ότι, «μαζί με τα φυτά μου «πέθανα» και εγώ ο ίδιος».

Ο κ. Αρναουτάκης κάνει λόγο για ένα μεγάλο πρόβλημα, «και η απόγνωση των παραγωγών επίσης είναι μεγάλη. (…) Όλοι μαζί να διεκδικήσουμε και κυρίως οι βουλευτές και ιδιαίτερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, που κατάγεται από την περιοχή, την άμεση και έμπρακτη στήριξη των πληγέντων παραγωγών».

Από την Περιφέρεια έγινε επίσης γνωστό, ότι με την κήρυξη σε έκτακτη ανάγκη των περιοχών που επλήγησαν, οι δήμοι θα μπορέσουν να ζητήσουν έκτακτες επιχορηγήσεις, ενώ η ίδια απόφαση είναι υποστηρικτική για αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ αλλά και φορολογικές ελαφρύνσεις από τις κρατικές υπηρεσίες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter