Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Κάρπαθος και Κάσος (εικόνες)

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Κάρπαθος και Κάσος (εικόνες)

Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης κήρυξε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, την Κάρπαθο και την Κάσο ύστερα από σχετικό αίτημα του Επάρχου Γιάννη Μηνατσή και των Δήμων Καρπάθου και Κάσου, λόγω των μεγάλων καταστροφών που σημειώθηκαν από τις έντονες βροχοπτώσεις, σε συνδυασμό με τις ιδιαίτερα δυσμενείς καιρικές συνθήκες τις δύο προηγούμενες ημέρες.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν για πρώτη φορά με τόση ένταση, ξεκίνησαν από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 28 Μαρτίου και συνεχίστηκαν μέχρι και τα ξημερώματα της Παρασκευής, 29 Μαρτίου.

Αποτέλεσμα των καταρρακτωδών βροχών ήταν να φουσκώσουν οι χείμαρροι στην θέση Βρόντη και να διακοπεί η κυκλοφορία αφού υπήρχε κίνδυνος να παρασυρθούν αυτοκίνητα, ενώ στην περιοχή Αρχοντοπήγαδο κόπηκε ο δρόμος στη μέση.

Από την βροχόπτωση σημειώθηκαν πολύ μεγάλες ζημιές στο έργο των ομβρίων που βρίσκεται σε εξέλιξη από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Στην περιοχή Λιμενάρι, σημειώθηκε χάσμα στον δρόμο και καταστράφηκαν τα στηθαία.

Κατολισθήσεις μεγάλης έκτασης σημειώθηκαν σε όλο το οδικό δίκτυο Σπόα – Όλυμπος αλλά και στην παραλία Άπελα –μια από τις πιο γνωστές πιο όμορφες παραλίες της Καρπάθου όπου έπεσαν στο οδόστρωμα τεράστιες πέτρες και έκλεισε ο δρόμος για 10 ώρες.

Από νωρίς σήμερα το πρωί, συνεργεία με τέσσερα μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου βρίσκονται στο οδικό δίκτυο προσπαθώντας να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία απομακρύνοντας τις πέτρες από καταπτώσεις.

Μεγάλα προβλήματα είχαν και περιοχές όπου υπάρχουν ποτάμια όπως ο Ισιακός και ο Άης Γιώργης, κυρίως στην δυτική πλευρά.

Αντίστοιχα προβλήματα και μεγάλες καταστροφές σημειώθηκαν και στην Κάσο, στο επαρχιακό δίκτυο του νησιού και στον χείμαρρο Σκυλά που κατέβασε φερτά υλικά.

Ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος κήρυξε και τα δύο νησιά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και με κονδύλια της Πολιτικής Προστασίας θα γίνουν οι πρώτες παρεμβάσεις για την αποκατάσταση των ζημιών.

Ο Έπαρχος Καρπάθου – Κάσου, Γιάννης Μηνατσής, οποίος τα τελευταία 24ωρα βρισκόταν επί ποδός, κινητοποίησε άμεσα όλες τις τοπικές υπηρεσίες και σήμερα επισκέφθηκε όλες τις πληγείσες περιοχές, επιβλέποντας τις εργασίες που γίνονται με κύριο στόχο να αποκατασταθεί η ασφάλεια των πολιτών το συντομότερο δυνατόν.

Εντός των ημερών αναμένεται να μεταβεί στα νησιά κλιμάκιο μηχανικών της Περιφέρειας για αυτοψία στις πληγείσες περιοχές και σχεδιασμό των έργων αποκατάστασης που πρέπει να ακολουθήσουν τις επεμβάσεις στο πλαίσιο της Πολιτικής Προστασίας.

Πηγή: dimokratiki.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter