Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας η Ύδρα

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας η Ύδρα

Ο Δήμος Ύδρας κηρύχθηκε σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας από την ΓΓΠΠ για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και την άμεση διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την εκτεταμένη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος 

Το νησί βρίσκεται από τις 5.30 το πρωί της Κυριακής χωρίς ρεύμα, λόγω προβλήματος στον υποσταθμό του Κρανιδίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΓΠΠ το πρωί της Δευτέρας, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννης Ταφύλλης, κήρυξε το Δήμο Ύδρας της Περιφέρειας Αττικής, σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και την άμεση διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την εκτεταμένη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος που σημειώθηκε την 26-08-2018.

Η Περιφερειάρχης Αττικής είχε ζητήσει την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, σύμφωνα με το Γενικό Σχέδιο Ξενοκράτης, ΚΥΑ 1299/2003 (ΦΕΚ Β 423), επειδή η καταστροφή οφείλεται σε τεχνολογικό συμβάν, οι επιπτώσεις του οποίου έχουν άμεση επίδραση σε ζωτικά αγαθά του συνόλου των πολιτών όπως η ύδρευση, ο ηλεκτρισμός και οι επικοινωνίες και ο Δήμος αδυνατεί να ανταπεξέλθει μόνος του με ίδια μέσα στην κατάσταση αυτή.

Στην αποστολή Ηλεκτροπαραγωγών Ζευγών προκειμένου να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση της Ύδρας , η οποία παραμένει χωρίς ρεύμα από το πρωί της Κυριακής έχει προχωρήσει ο ΔΕΔΔΗΕ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, καταβάλλεται «κάθε προσπάθεια για την αποκατάσταση της βλάβης τις πρωινές ώρες, με τη σύνδεση των Ηλεκτροπαραγωγών Ζευγών».

Ο ΔΕΔΔΗΕ ζητάει συγγνώμη για την ταλαιπωρία των καταναλωτών και διαβεβαιώνει πως καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να περιοριστεί η ταλαιπωρία τους.

Υδροφόρα από τις Ένοπλες Δυνάμεις

«Οι ´Ενοπλες Δυνάμεις ήδη έχουν διαθέσει στην ´Υδρα πλοίο υδροφόρα για συνεχή τροφοδοσία νερού και άμεσα διαθέσιμες 4 ηλεκτρογεννήτριες και μια μονάδα αφαλάτωσης αν ζητηθούν», ανέφερε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Κανονικά διεξήχθησαν όλα τα δρομολόγια

Κανονικά διεξήχθησαν όλα τα προγραμματισμένα δρομολόγια από και προς την Ύδρα και σε καμία περίπτωση δεν διαταράχθηκαν οι θαλάσσιες συγκοινωνίες, διευκρινίζει σε σημερινή του ανακοίνωση το υπουργείο Ναυτιλίας, με αφορμή την προσωρινή διακοπή της ηλεκτροδότησης στο νησί, όπου τα ταξιδιωτικά πρακτορεία εξέδωσαν με χειρόγραφο τρόπο τα εισιτήρια.

Το υπουργείο αναφέρει επίσης ότι ο δήμαρχος της Ύδρας δεν ζήτησε έκτακτη δρομολόγηση πλοίων, ενώ το προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκε το πρόβλημα, βρισκόταν διαρκώς σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία του λιμανιού και στην εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

Παράλληλα, τονίζεται ότι ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής είναι σε διαρκή επικοινωνία, με τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, αντιναύαρχο Σταμάτη Ράπτη, με τον δήμαρχο Ύδρας Γιώργο Κουκουδάκη και με τον λιμενάρχη Ύδρας αντιπλοίαρχο Μανδαλάκη Γεώργιο.

Με εντολή του κ. Κουρουμπλή στην Ύδρα αναμένεται να καταπλεύσει το πλοίο ανοιχτής θαλάσσης ”ΓΑΥΔΟΣ”, με στόχο την περαιτέρω διευκόλυνση του προσωπικού της Λιμενικής Αρχής Ύδρας, καθώς και την περαιτέρω εξυπηρέτηση των πολιτών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter