Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου λόγω Covid-19

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου λόγω Covid-19

Απογοητευτική χαρακτηρίζουν την εικόνα του νοσοκομείου Διδυμοτείχου οι εργαζόμενοι. 

Όπως καταγγέλλουν στο νοσοκομείο βρέθηκαν πολλά θετικά κρούσματα στους υγειονομικού με αποτέλεσμά να εξαιρεθούν από τα καθήκοντά τους. Παράλληλα σύμφωνα με τους εργαζόμενους υπολειτουργούν όλες οι κλινικές λόγω της μετακίνησης έμπειρου προσωπικού για την στελέχωση των κλινικών αντιμετώπισης του Covid-19.

To μεγαλύτερο πλήγμα δέχτηκε η Χειρουργική κλινική λόγω επιμόλυνσης του προσωπικού της. Αναβλήθηκε η πλειονότητα των προγραμματισμένων χειρουργείων και διενεργούνται μόνο τα έκτακτα . Πολλά τα προβλήματα υπάρχουν και με τους τραυματιοφορείς καθώς πολλοί εργαζόμενοι παρουσίασαν προβλήματα υγείας και βρίσκονται σε αναρρωτική άδεια.

Την ίδια ώρα συμφωνά με ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων το τμήμα της αποστείρωσης εδώ και δυο χρόνια έχει μείνει με δυο εργαζόμενους με αποτέλεσμα ο φόρτος εργασίας να είναι δυσβάστακτος. Επιπλέον στα χειρουργεία για μεγάλο διάστημα δεν υπάρχει μόνιμος νοσοκόμος.

Ένα επιπλέον αίτημα των εργαζομένων, που είναι άξιο απορίας μας είναι η έλλειψη δύο απαραίτητων συνεργατών στον υγειονομικό χώρο και ιδιαίτερα σε καιρό πανδημίας του γιατρού εργασίας και του τεχνικού ασφαλείας.

Οι εργαζόμενοι ζητάνε :

1.Προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού για την κάλυψη των έκτακτων αναγκών και την μείωση της εξουθένωσης των συναδέλφων μας.

2.Την άμεση πρόσληψη γιατρού εργασίας και τεχνικού ασφαλείας για την υγιεινή και ασφάλεια της εργασίας του προσωπικού .

3.Την εφαρμογή οργανωμένου σχεδίου με αυστηρά πρωτόκολλα τήρησης μέτρων προστασίας του προσωπικού και ασφαλούς νοσηλείας των ασθενών με κορωνοϊό.

4.Την μη μετατροπή όλου του νοσοκομείου σε κλίνες Covid-19 και την μετακίνησητου προσωπικού σε αυτές παραμελώντας όλα τα άλλα τμήματα καθώς και τις ανάγκες του γερασμένου πληθυσμού της περιοχής.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter