Σε κατάσταση σοκ το Στρασβούργο – Ο δράστης «είχε περάσει» από τις γερμανικές φυλακές! (Photos+Video)

Σε κατάσταση σοκ το Στρασβούργο – Ο δράστης «είχε περάσει» από τις γερμανικές φυλακές! (Photos+Video)

Ο 29χρονος άνδρας που σκότωσε τρία άτομα και τραυμάτισε άλλους 13, χθες βράδυ στο Στρασβούργο, εξακολουθεί να διαφεύγει. Νέες πληροφορίες αναφέρουν πως είχε περάσει από τις γερμανικές φυλακές. Νέες πληροφορίες αναφέρουν πως ο δράστης φώναζε, “Αλλάχ Ακμπάρ”.

Ο εισαγγελέας του Παρισιού Ρεμί Εϊτζ, του οποίου το αντιτρομοκρατικό τμήμα διενεργεί την έρευνα για την επίθεση στο Στρασβούργο, θα δώσει συνέντευξη Τύπου στις 12.00 τοπική ώρα (14.00 ώρα Ελλάδος) στο δικαστήριο του Στρασβούργου.

Ο εισαγγελέας που μετέβη χθες βράδυ στο σημείο της επίθεσης, θα κάνει μια ενημέρωση για τις έρευνες ενώ συνεχίζεται το ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη της επίθεσης. Τρεις νεκροί, 13 τραυματίες από επίθεση ενόπλου στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου.

Ο 29χρονος άνδρας που προκάλεσε τον θάνατο τριών ανθρώπων και τον τραυματισμό 13 άλλων χθες βράδυ στο Στρασβούργο, σύμφωνα με τη νομαρχία του Κάτω Ρήνου, εξακολουθεί να διαφεύγει, με τις αρχές να χτενίζουν μια πόλη που τελεί υπό σοκ μετά τη φονική επίθεση εναντίον της χριστουγεννιάτικης αγοράς της.

Ο δράστης των πυροβολισμών που καταζητείται ακόμη, παραλίγο να πιαστεί χθες βράδυ αλλά εξαφανίστηκε, μετά τις ανταλλαγές πυρών με αστυνομικούς, εξήγησε ο δήμαρχος του Στρασβούργου Ρολάν Ρις στο δίκτυο Europe 1.

Φώναζε “Αλλάχ Ακμπάρ”;

 Αυτόπτες μάρτυρες της επίθεσης στο Στρασβούργο άκουσαν τον δράστη να φωνάζει “Αλλάχ Ακμπάρ”, δήλωσε σήμερα ο εισαγγελέας του Παρισιού Ρεμί Ετζ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από το πολυμελές πρωτοδικείο του Στρασβούργου.

«Βάσει της τοποθεσίας που αποτέλεσε στόχο, του τρόπου που έδρασε ο επιτιθέμενος, του προφίλ του και των μαρτυριών που συλλέχθηκαν από αυτούς που τον άκουσαν να φωνάζει “Αλλάχ Ακμπάρ”, την έρευνα ανέλαβε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της εισαγγελίας του Παρισιού», σημείωσε.

Η αστυνομία έχει αναγνωρίσει τον ύποπτο της επίθεσης στο Στρασβούργο ως τον 29χρονο Σερίφ Σεκάτ, ο οποίος έχει γεννηθεί στο Στρασβούργο και βρισκόταν σε κατάλογο υπόπτων για παρακολούθηση των υπηρεσιών πληροφοριών ως δυνάμει επικίνδυνος για την ασφάλεια.

Έχει διαφύγει στη Γερμανία;

Στην Γερμανία ενδέχεται να έχει διαφύγει ή να προσπαθεί να διαφύγει ο δράστης της χθεσινοβραδινής επίθεσης στην χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Bild», η οποία επικαλείται κύκλους των υπηρεσιών ασφαλείας της Γερμανίας και της Γαλλίας.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι γερμανικές αρχές έλαβαν σχετική ενημέρωση από τους γάλλους συναδέλφους τους νωρίς το πρωί και εφαρμόζουν αυστηρά μέτρα ασφαλείας ειδικά στην περιοχή της νοτιοδυτικής Γερμανίας, όπου ήδη από χθες το βράδυ έχουν αναπτυχθεί και δυνάμεις της αντιτρομοκρατικής ομάδας BFE+.

Δείτε και ακούστε τη σκηνή των πυροβολισμών, όπως ανέβηκε στο Twitter:

https://twitter.com/andyse7en2000/status/1072596559639007232

Σχεδόν 420 αστυνομικοί από διάφορες μονάδες και 200 χωροφύλακες επιχειρούν για τον εντοπισμό του. Δεν μπορεί να αποκλειστεί η εκδοχή ο φυγάς να πέρασε στη Γερμανία, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών Λοράν Νουνιές, προσθέτοντας ότι ο αποκλεισμός των συνόρων έχει διασφαλιστεί όπως και ο αποκλεισμός περιμετρικά της πόλης του Στρασβούργου”.

Η εισαγγελία του Παρισιού διενεργεί έρευνα για “δολοφονίες και απόπειρες δολοφονιών σε σχέση με τρομοκρατική ενέργεια και συμμετοχή σε εγκληματική τρομοκρατική συμμορία”. “Το τρομοκρατικό κίνητρο δεν έχει διαπιστωθεί”, δήλωσε ο Νουνιές στο δίκτυο France Inter, καλώντας για “μέγιστη προσοχή” όσον αφορά τον χαρακτηρισμό των γεγονότων.

Διαβάστε ακόμα: Αυτός είναι ο δράστης της επίθεσης στο Στρασβούργο; (Photo)

Ο ύποπτος είχε φυλακιστεί στη Γερμανία

Ο Γάλλος, που είναι ύποπτος για τον φόνο τριών ανθρώπων και τον τραυματισμό 13 σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο Στρασβούργο, είχε φυλακισθεί στη Γερμανία το 2016 και το 2017 με κατηγορίες για κλοπή και είχε απελαθεί στη Γαλλία το 2017, δήλωσε εκπρόσωπος του γερμανικού Ομοσπονδιακού Εγκληματολογικού Γραφείου Αστυνομίας BKA.

Ο ύποπτος είναι ένας 29χρονος γάλλος πολίτης, ο οποίος είναι γνωστός στις γαλλικές αρχές ως ριζοσπαστικοποιημένος ισλαμιστής, δήλωσε η εκπρόσωπος.

Η ίδια πρόσθεσε πως οι γερμανικές αρχές συνεργάζονται στενά με γάλλους αξιωματούχους καθώς συνεχίζεται το ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του ύποπτου ως δράστη, το όνομα του οποίου είναι Σερίφ Σεκάτ, όπως ανακοινώθηκε από τις γαλλικές αρχές.

Βερολίνο: Δεν έχουμε στοιχεία πως ο ύποπτος έχει ισλαμιστικό υπόβαθρο

Η Γερμανία δεν έχει πληροφορίες που να δείχνουν ότι ο Γάλλος που είναι ύποπτος για τον φόνο τριών ανθρώπων και τον τραυματισμό 13 σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο Στρασβούργο έχει ισλαμιστικό υπόβαθρο, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών.

“Από γερμανικής πλευράς, δεν έχουμε πληροφορίες για το εμπλεκόμενο πρόσωπο που να δείχνουν ότι έχει ένα ισλαμιστικό υπόβαθρο”, δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου σε τακτική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Διαβάστε ακόμα: Αίμα στο Στρασβούργο – Τρεις οι νεκροί – Σκόπευαν να συλλάβουν τον δράστη για άλλο λόγο – Ακόμη τον αναζητούν (Photos & Video)










Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter