Σε καθεστώς μερικής απασχόλησης οι υπάλληλοι της Renault λόγω μείωσης των δραστηριοτήτων

Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Renault έθεσε σήμερα τους υπαλλήλους γραφείων της στην περιοχή Ιλ-ντε-Φρανς, γύρω από το Παρίσι, σε μερική διακοπή της απασχόλησής τους, καθώς τα περιοριστικά μέτρα που υιοθετήθηκαν για να χαλιναγωγηθεί η πανδημία του κορονοϊού έχουν μειώσει τις οικονομικές δραστηριότητες.

Η επιχείρηση θα θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο της γαλλικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών από την κρίση, που προβλέπει την επιδότηση των επιχειρήσεων για να καλύπτεται το μεγαλύτερο μέρος των μισθών των υπαλλήλων που τίθενται σε καθεστώς μερικής απασχόλησης .

«Έπειτα από τερματισμό για δύο εβδομάδες της βιομηχανικής κι εμπορικής δραστηριότητας, είναι αναγκαίο να προσαρμόσουμε το ωράριο απασχόλησης των εργαζομένων μας», τονισε στο πρακτορείο Reuters εκπρόσωπος της Renault .

Από σήμερα και μέχρι νεωτέρας, οι υπάλληλοι της Renault θα εργάζονται από το σπίτι τους τα πρωϊνά και το απόγευμα θα τίθενται σε μερική απασχόληση. Μόνον ορισμένες ειδικότητες, που απασχολούνται σε άκρως λειτουργικές θέσεις, θα απασχολούνται σε πλήρες ωράριο, όπως στην ασφάλεια, τη συντήρηση και τις επικοινωνίες.

Το μέτρο αυτό θα επηρεάσει περί τους 1.500 έως 2.000 υπαλλήλους στην μείζονα περιοχή του Παρισιού, τονίζει η ίδια πηγή, προσθέτοντας πως στα άλλα εργοστάσια παραγωγής της Renault στην υπόλοιπη Γαλλία το προσωπικό θα παραμείνει σε άδεια απουσίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.