Σε κατ΄οίκον καραντίνα όποιος φτάνει στην Ελλάδα από οποιοδήποτε κράτος

Σε κατ΄οίκον καραντίνα όποιος φτάνει στην Ελλάδα από οποιοδήποτε κράτος

Θεσμοθετούνται ακόμα πιο πολύ αυστηρά μέτρα που αφορούν την είσοδο στη χώρα, για προληπτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας από την περαιτέρω διασπορά του κορωνοϊού στην ελληνική επικράτεια. 

Η επιβολή του μέτρου του κατ΄οίκον περιορισμού ορίζεται πλέον παγίως για όλους όσοι εισέρχονται στην Ελλάδα από το εξωτερικό, από τις 2 Απριλίου 2020 έως και τις 20 Απριλίου 2020. Προσώπα που φτάνουν στην Ελλάδα από οποιοδήποτε κράτος, συμπεριλαμβανομένων των κρατών-μελών της ΕΕ, και με οποιονδήποτε τρόπο, θα περιορίζονται στην οικία τους για δεκατέσσερεις ημέρες μετά την άφιξή τους στην Ελλάδα.

Όσοι δεν έχουν κατοικία στην Ελλάδα υποχρεούνται να παραμένουν, επίσης για δεκατέσσερεις ημέρες, στον τόπο της προσωρινής διαμονής τους, όπως οικία συγγενικού ή φιλικού προσώπου ή ξενοδοχείο, εκτός αν παραμένουν στην Ελλάδα για μικρότερο χρονικό διάστημα, οπότε ο προσωρινός περιορισμός ισχύει για αυτό το χρονικό διάστημα.

Όλα αυτά ορίζονται σε Κοινή Υπουργική Απόφαση , η οποία υπογράφηκε την Πέμπτη 2 Απριλίου 2020 από τους υπουργούς Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα , Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Υγείας Βασίλη Κικίλια, Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή, Ανάπτυξης Αδωνη Γεωργιάδη, Εργασίας Γιάννη Βρούτση, Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο και Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη.

Μάλιστα, η απόφαση (ΦΕΚ Β΄, Αρ. Φύλλου 1127-2.4.2020) αναφέρεται και στους εργαζόμενους στις διεθνείς υπηρεσίες χερσαίων, αεροπορικών και θαλάσσιων μεταφορών. Αυτοί οι εργαζόμενοι, ανεξαρτήτως υπηκοότητας, οφείλουν μετά την είσοδό τους στη χώρα, «χωρίς υπαίτια καθυστέρηση, είτε να διέλθουν αυτής, είτε να κατευθυνθούν στον προορισμό τους και στη συνέχεια να τεθούν σε προσωρινό περιορισμό για χρονικό διάστημα 14 ημερών». Σε περίπτωση υποχρέωσης των εργαζομένων προς εκτέλεση νέου διεθνούς δρομολογίου εντός του ανωτέρω χρονικού διαστήματος, ο περιορισμός αίρεται. Σε περίπτωση που πρέπει να πραγματοποιήσουν εσωτερικό δρομολόγιο, ο περιορισμός αίρεται, εφόσον έχουν ήδη συμπληρωθεί 7 ημέρες περιορισμού.

Στα πρόσωπα που παραβιάζουν το μέτρο του κατ΄οίκον περιορισμού επιβάλλεται για κάθε παράβαση, διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter