Σε «κλειστό κύκλο» και με επινεύσεις η ορκωμοσία της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας

Σε «κλειστό κύκλο» και με επινεύσεις η ορκωμοσία της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας

Με μόλις 100 άτομα θα διεξαχθεί η ορκωμοσία της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου για το ύπατο αξίωμα, ενώ οι επινεύσεις θα αντικαταστήσουν τις καθιερωμένες χειραψίες πριν και μετά το πέρας της τελετής στην Ολομέλεια.

Σε συνθήκες που επιβάλλει η κοινή λογική εξαιτίας της έξαρσης του νέου κορονοϊού θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας την ερχόμενη Παρασκευή στις 11:00 το πρωί.

Αντί για 1.000, στην τελετή θα παρευρίσκονται 100 άτομα. Επιπλέον, οι τη θέση των χειραψιών θα πάρουν οι επινεύσεις για λόγους αυτοπροστασίας αλλά και για να δοθεί το αντίστοιχο κοινωνικό μήνυμα. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του προέδρου της Βουλής κατά την ενημέρωση των κοινοβουλευτικών συντακτών, θα ήταν διπλό λάθος εάν δεν λαμβάνονταν τα προληπτικά μέτρα.

Η απόφαση πάρθηκε μετά από συνεννόηση Βουλής και Μεγάρου Μαξίμου, με τη συγκατάθεση των πολιτικών αρχηγών αλλά και της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, η οποία φέρεται να αιτήθηκε να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Μάλιστα, ο Κ. Τασούλας επισήμανε πως από το Σάββατο έχουν σταματήσει οι ομαδικές επισκέψεις σχολείων και ΚΑΠΗ στο Κοινοβούλιο, τονίζοντας παράλληλα πως η Βουλή είναι σε κατάσταση συναγερμού Νο1 με ανώτατο όριο το Νο5. Ωστόσο, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο για νέα προληπτικά μέτρα. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter