Σε κλίμα οδύνης η κηδεία του Κυριάκου Αμοιρίδη

Σε κλίμα οδύνης η κηδεία του Κυριάκου Αμοιρίδη

Σε κλίμα οδύνης και πένθους κηδεύτηκε το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη ο 59χρονος πρέσβης της Ελλάδας στη Βραζιλία Κυριάκος Αμοιρίδης που δολοφονήθηκε στις 26 Δεκεμβρίου υπό συνθήκες που δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί.

Η κηδεία του έγινε στο κοιμητήριο της Αναστάσεως του Κυρίου στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, με τιμές εν ενεργεία υπουργού Εξωτερικών, δημοσία δαπάνη, ένας τρόπος η Πολιτεία να τον τιμήσει για τη συνεισφορά του στην ελληνική διπλωματία.

Ο μοναδικός άμεσος συγγενής του ήταν η 95χρονη μητέρα του Πολύμνια, στην οποία οι συγγενείς της είπαν ότι ο γιός της σκοτώθηκε σε τροχαίο.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, ενώ παρέστησαν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελος, ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλαφάτης και ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.

Ανάμεσα στα δεκάδες στεφάνια που είχαν σταλεί ήταν και αυτά των υπουργών, Εξωτερικών Νικου Κοτζιά, Άμυνας Πάνου Καμένου, Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας Δ. Βίτσα, της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων ενώ τιμές απέδωσε στρατιωτικό άγημα του Γ΄ Σώματος Στρατού.

Αποχαιρετώντας εκ μέρους της Πολιτείας αλλά και του υπουργείου Εξωτερικών τον Κυριάκο Αμοιρίδη, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, χαρακτήρισε τον εκλιπόντα πρέσβη «άξιο στέλεχος της διπλωματικής υπηρεσίας» που διακρίθηκε για τον επαγγελματισμό, την συνέπεια και την υπευθυνότητα.

Από την πλευρά του διπλωματικού σώματος το ύστατο χαίρε απηύθυνε η Ελένη Λιανίδου η οποία μεταξύ άλλων είπε ότι κατά την τριαντάχρονη διπλωματική διαδρομή του ο Κυριάκος Αμοιρίδης διάγραψε μια άμεμπτη σταδιοδρομία, χαρακτήρισε πλήγμα την απώλειά του και ζήτησε την πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών της δολοφονίας του».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter