Σε κώμα ο ηγέτης της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ, σύμφωνα με ουκρανικές πηγές

Σε κώμα ο ηγέτης της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ, σύμφωνα με ουκρανικές πηγές
AP Photo/Musa Sadulayev

Σε κώμα βρίσκεται ο Ραμζάν Καντίροφ, ηγέτης της Τσετσενίας και ισχυρός σύμμαχος του Πούτιν, σύμφωνα με ουκρανικές πηγές που δεν επιβεβαιώνονται από τη Ρωσία.

«Ο Καντίροφ είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Ένας εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Πληροφοριών της Ουκρανίας, Αντρέι Γιουσόφ, δήλωσε ότι οι ασθένειες του Καντίροφ επιδεινώθηκαν, γεγονός που οδήγησε σε κρίσιμη κατάσταση» μετέδωσε το Nexta. «Είναι άρρωστος εδώ και πολύ καιρό και μιλάμε για συστηματικά προβλήματα υγείας».

Την ίδια ώρα το Visegrád 24 αναφέρει ότι «ο Καντίροφ βρίσκεται σε κώμα μετά την ξαφνική επιδείνωση της υγείας του. Η υπηρεσία πληροφοριών της Ουκρανίας GUR επιβεβαιώνει τις αναφορές».

Πληροφορίες από δυτικές πηγές είχαν αναφέρει ότι ο επικεφαλής της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας. «Εικάζεται ότι ο Καντίροφ έχει σοβαρά προβλήματα στα νεφρά» έγραψε η Bild.

Ο Ραζμάν Καντίροφ, σήμερα 47 ετών, είναι Ρώσος πολιτικός και σημερινός αρχηγός της Δημοκρατίας της Τσετσενίας. Eίναι γιος του πρώην προέδρου της Τσετσενίας Αχμάντ Καντίροφ, ο οποίος άλλαξε πλευρά στον Δεύτερο Πόλεμο της Τσετσενίας προσφέροντας την υπηρεσία του στη διοίκηση του Βλαντιμίρ Πούτιν στη Ρωσία και έγινε πρόεδρος της Τσετσενίας το 2003. Ο Αχμάντ Καντίροφ δολοφονήθηκε τον Μάιο του 2004.

Τον Φεβρουάριο του 2007, ο Ραμζάν Καντίροφ αντικατέστησε τον Αλού Αλχάνοφ στην προεδρία, λίγο αφότου είχε κλείσει τα 30. Από τον Νοέμβριο του 2015, είναι μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Κρατικού Συμβουλίου της Ρωσικής Ομοσπονδίς

Ο Καντίροφ κυβερνά τη Δημοκρατία της Τσετσενίας δεσποτικά. Εχει δεχτεί κριτική από διεθνείς οργανισμούς για ένα ευρύ φάσμα παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων υπό την κυβέρνησή του, με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να χαρακτηρίζει τις αναγκαστικές εξαφανίσεις και τα βασανιστήρια τόσο διαδεδομένα που αποτελούσαν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Ο Καντίροφ ποζάρει συχνά με όπλα και στρατιωτική ενδυμασία και δείχνει δημόσια τον πλούτο του.

Η κατάσταση της υγείας του Καντίροφ, που είναι στενός σύμμαχος του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν έχει προκαλέσει ανησυχία και εικασίες σχετικά με τη διαδοχή του, πολλοί φοβούνται ότι η κατάσταση στην Τσετσενία θα μπορούσε να οδηγήσει σε αστάθεια.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη είδηση έχει αρχίσει και κάνει τον γύρο των social media ενώ υπάρχουν σχετικές αναφορές σε ρωσικά και τσετσενικά κανάλια στο Telegram.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter